петък, 22 юли 2016 г.

Песни и хуморески по силистренски в клуб „По първи петли“


В Силистра се проведе общонационално събиране на дружество „По първи петли“ с председател Аврам Аврамов – животновъд от Пловдив. Домакини на срещата в крайдунавския град бяха членовете на клуба с председател Кольо Митев – пенсионер. „По първи петли“ е предаване на БНР всяка сутрин от 4 до 6 – в понеделник от екипа на радио Варна, във вторник – Благоевград, сряда – Пловдив, четвъртък – Стара Загора, петък – Шумен, събота и неделя – екипи от София.

Над 100 души от Силистра, София, Бургас, Варна, Добрич, Белослав, Попово и др. малки, и големи градове дойдоха до древния град, за да се видят и да си поговорят за „нещата от живота“. Посрещането бе на железопътната гара, където за „Добре дошли“ бе и гощавката с рибена чорба по силистренски.

С помощта на фирма „Меркурий“ на Неделчо Неделчев бе осъществено посещението на крепостта „Меджиди табия“, където домакинът Валентин Петков разведе гостите навсякъде, за да разкаже за експозициите и за историята на непревзетото кале, свидетелство за Кримската война.

По традиция, подобно на всички гости, за атракция – бе посетена и българо-румънската граница, след което точно по обяд бе официалната част в ресторант „Липата“. Водеща на тържеството бе учителката пенсионерка Йорданка Жекова, която запозна участниците с историята и със забележителностите на област Силистра.

Изказвания поздравления направиха Иван Байчев – учител от Шумен, Андрей Василев от Варна, Слави Славов от Добрич и Владимир Койчев от Белослав. Пред участниците бе представен поздравителен адрес от Стоян Бонев – областен управител на област Силистра, с което той изразява уважението си към гражданската организация, партньор на българското радио в осъществяване на диалог със слушателите по важните теми на обществото.

За настроението на „петлите“ се погрижиха музикантът Лефтер Лефтеров – дългогодишен акордеонист, член на силистренския клуб, както и местни певци. В рубриката „Микрофонът е Ваш“ се изявиха десетки изпълнители на песни, вицове и хуморески. А за наздравица в настроението – прочутата кайсиева ракия – еликсир на боговете от древния Олимп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар