сряда, 27 юли 2016 г.

Кметът на Силистра се срещна с кмета на Проф. Иширково


Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов секретарят на общината Ростислав Павлов се срещнаха с кмета на с. Проф. Иширково Стойчо Нечев в присъствието на представители на местния Обществен съвет, подпомагащ дейността на кметството. По време на срещата са обсъдени теми и проблеми, свързани с живота на общността в едно от най-големите села в община Силистра. 

Гостите от Проф. Иширково споделиха: основната задача на Обществения съвет е да инициира дискусии и да генерира позиции, становища и идеи, както и активно да участва във вземането на решения за развитие на селото. Членове на съвета са хора от селото, сред които основен дарител и инициатор на обществени прояви е Велика Славова – председател на ЗК „Нива – 93“, която е и основен инвеститор и работодател в района на бившата селищна система.

На форума бе обсъдено финансовото състояние на кметството, както още възможностите и ангажиментите към местния футболен клуб, който тази година ще отбележи с редица прояви своята 80-а годишнина. Във вече по-далечното минало клубът е  имал срещи с големи отбори като ЦСКА София и др.

Д-р Юлиян Найденов благодари на иширковци за активната гражданска позиция и увери присъстващите, че администрацията подкрепя всяка тяхна идея и инициатива, която е добре обмислена и мотивирана, и която ще промени живота в селото.

Междувременно бе извършен ритуал след препокриване на къщата – офис на една от най-добрите кооперации в област Силистра – ЗК „Нива - 93“. При това десетилетия след градежа да „дома“ на кооперацията. 

И това във връзка с много стар български обичай при строеж на къща да се чуе благословията на баш майстора на строителите, възпроизведен при завършване на подновения покрив на сградата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар