четвъртък, 7 юли 2016 г.

Силистренецът Йордан Марков на една сцена със звезди на руската музика


Силистренският певец Йордан Марков представя България на предстоящия ежегоден фестивал на изкуствата "Славянски базар" във Витебск от 14 до 18 юли. Фестивалът превръща града в своеобразен звезден град, а изпълнителите огласят простора на местния Летен театър. 

Сред солистите тази година: Кристина Орбакайте, Сергей Лазарев, Максим Галкин, Велрий Леонтиев, Александър Розенбаум, Диана Арбенина и др. В рамките на фестивала са различни прояви: конкурс за изпълнители на естрадни песни "ВИТЕБСК–2016"; концертите "EUROPA PLUS TV. HIT NON STOP в Витебске", "ШАНСОН-ТВ – 10 години", "Всички звезди", Златен хит" и др. 

Миналата година друг българин, Николай Манолов, постигна най-големия български успех на конкурса „Славянски базар” в Беларус, печелейки втората награда в конкуренция с 21 изпълнители от 21 държави. За първи път от 24 години в журито на конкурса нямаше български представител и това още повече вдига цената на второто място на горнооряховчанина. Той беше оценяван от световни звезди и музикални специалисти от няколко континента. Манолов ще участва в тържественото откриване на фестивала на 14 юли, а изявата на Марков е на 15 юли от 18 часа.

Наскоро Марков издаде новия си албум "Живот на кръстопът" с 16 песни - стъпки по пътя на надеждата под ръка с любовта...В профила си във Фейсбук той заявява: "Можете да поръчате албума като пишете на ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ тук във Facebook. Доставка в цяла България с куриерска фирма "ЕКОНТ ЕКСПРЕС". Скоро и в търговската мрежа - най-добрите книжарници, музикални магазини и бензиностанции."

Няма коментари:

Публикуване на коментар