четвъртък, 14 юли 2016 г.

ФК „Доростол“ заяви участие във „В“ Североизточна аматьорска група, събира пари за бюджета


Силистренският футболен отбор под това име съществува от 1945 г. Играе мачовете си на стадион „Луи Айер“. Клубните цветове са синьо и бяло.
Силистренският ФК „Доростол“ с президент Светлин Стефанов и треньор Деян Дечев е подал заявка в Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна за участие във футболния шампионат на Североизточната трета аматьорска лига за сезон 2016-2017 г., научаваме от два силистренски сайта: silistra.cc и paralel44.com До 10 август футболистите трябва да бъдат картотекирани, на 5 август е жребият за мачовете, а на 13 август ще е първият кръг от шампионата.

До момента сред 13-те заявили съперниците на силистренския тим би трябвало да бъдат:  „Черноморец” Балчик, „Калиакра” Каварна, „Суворово”, „Светкавица” Търговище, „Ботев” Нови пазар, „Интер” Плачидол, „Марисан” Русе, „Септември 98” Тервел, „Кубрат 2007” Кубрат, „Хитрино”, „Спартак 1918” Варна и „Добруджа” Добрич. От Зоналния съвет очакват в най-скоро време „Бенковски” Бяла, „Шумен 1929” и „Химик” Девня да потвърдят или откажат официално участие за новия сезон в третия ешелон. Междувременно срокът за заявките бе удължен до 30 юли.

Футболният клуб „Доростол” направи първата крачка към по-висшата група след като стана първи в местния областен шампионат. В началото на юни силистренци победиха с 6:0 отбора на „Вихър” от село Любен на стадион “Луи Айер” пред близо 2 000 зрители. Отборът спечели и купата за първото място на юношеската формация – младша възраст. Доростолци получиха най-високото отличие и при юношите – старша възраст в зона Варна, което се случи за пръв път от 1974 г.

Силистренските футболисти на „Доростол” ще са най-младите в групата, ако бъдат картотекирани и започнат сезона. Средната им възраст е едва 21-22 години, всички са местни момчета и имат различни професии. Отсега се знае, че стремежът на отбора няма да е непременно първото място в групата, а трупане на опит и знания в двубоите.

Според запознати с футболната игра около 40 000 лв. са необходими за годишната издръжка на отбор в третия ешелон от първенството и спонсори вече изявиха желание да помогнат. Първа фирма „Пътстроймонтаж” с управител Димо Мирчев е осигурила 15 000 лв.


Кметът на общината д-р Юлиян Найденов също декларирал готовност общинската хазна да отдели средства. Търсят се и други спонсори и друг вид помощ, за да заемат силистренци по-достойно място на футболната карта на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар