сряда, 27 юли 2016 г.

Общински съветници от Силистра се отказаха от референдум за съдбата на чинарите в Силистра


Въпреки очакванията, които се създадоха, за провеждане на референдум за съдбата на силистренските чинари по инициатива на общински съветници, на месечното заседание на Общински съвет – Силистра, се разбра, че вносителите на предложението за провеждането му, го оттеглят. (Предвид споделените от експерти от БАН, ЛТУ и др. институции становища за запазването им в променен проект, предвиждащ тяхната цялост).

Внесената по-рано докладна записка, с която се предлагаше от група общински съветници да бъде подложено на гласуване като първа точка в дневния ред предложение за провеждане на местен референдум с въпрос: „Желаете ли да бъдат запазени съществуващите дървета по улици „Симеон Велики” и „Добруджа” и площад „Албена“ в гр. Силистра?”, беше оттеглена с мотиви, представени от общинския съветник Надежда Бобчева.

Като аргументи за оттеглянето бяха изтъкнати наскоро приетото от премиера Бойко Борисов решение за спиране на проекта, докато няма ясни гаранции, че при реализацията му няма да бъде засегнато нито едно здраво дърво, предизвикало по линия на МРРБ, вкл. и със среща при министър Лиляна Павлова.
По текст и снимка от Фейсбук профил на Димитър Пецов


Няма коментари:

Публикуване на коментар