петък, 22 юли 2016 г.

Българо-румънски пенсионерски турнир по шахмат в Силистра

В Клуб на инвалида и пенсионера №1 с председател Коста Драганов с помощта на община Силистра и във връзка със 179 години от рождението на Васил Левски бе проведен международен шахматен турнир с участието на отбори от Кълъраш и пенсионери от клуба домакин.

На срещата г-н Драганов запозна гостите със структурата и дейността на клуба, който се намира в центъра на града. След опознавателната част бе самият турнир, който нямаше състезателен характер. Срещата завърши с обяд и наздравици.

Двете представителни групи си размениха подаръци, направиха си обща снимка и разходка из Дунавския парк, съпроводени от Петър Гочев – пенсионер от Силистра, който разказа за парка – най-старият по поречието на река Дунав в България, с помощта на Маргарита Гаджалова – дългогодишен треньор по плуване и преводач от румънски език.

Срещата стана възможна със съдействието на бизнесмена Георги Вълев, който опосредства провеждането но подобен форум и в град Кълъраш. Преди известно време членовете на Клуб №1 проведоха екскурзия до Шумен, Велики Преслав и Разград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар