четвъртък, 28 юли 2016 г.

Журналист от БТА стана почетен гражданин на Силистра

На заседание на Общински съвет Силистра съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Силистра за почетен грлажданин на град Силистра бе избран многоуважаваният дългогодишен журналист на БТА в Силистра Пеньо Николов Пенев, роден на 2 януари 1951 година в гр. Левски, обл. Плевен, където е завършил средното си образованиV Висше образование е завършил във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново. В Силистра живее от 1974 година. Женен е, има две деца - дъщеря и син. Работил е в Окръжния профсъюзен дом на културата, във вестник "Силистренска трибуна", а от 30 години е кореспондент на БТА София за Силистра и региона.


По традиция наградата се връчва на тържественото заседание на местния законодателен орган за 14 септември - Кръстовден - Празник на Силистра. Пеньо Пенев е вторият след Любен Антонов журналист, избран за почетен гражданин на Силистра. Наскоро той получи признание и във връзка с годишнината на Поддържан резерват "Сребърна" във връзка с популяризирането му в медиите.

По време на сесията бяха гласувани и постъпилите предложения за удостояване с отличието „За граждански принос“ на Община Силистра на Мария Христова – отговорник на група „Добруджа“ при НЧ „Доростол 1870“ и на Румен Иванов – дарител на с. Сребърна. Общинските съветници решиха също тази година наградата за „Студент на годината“ да бъде връчена на Красимира Илиева Тодорова – студентка във Филиал – Силистра към РУ „А. Кънчев“. 

Марин Минев

вестник "Силистренска трибуна",
Фейсбук - профили АРТ Силистра и Община Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар