понеделник, 14 декември 2015 г.

Читалищна "драма"...по тутракански

На 10.12.2015 г. читалищният театрален състав "Борис Илиев" в Тутракан представи за своята интелигентна публика постановката "Цената на името, автор на която е Панчо Панчев, съобщи секретарят на НЧ "Н. Вапцаров" г-жа Светлана Петкова.

"Ролята" на постановчик отново беше поета от Ценка Бойчева, която е и художествен ръководител на състава. В ролите видяхме Дияна Гогова, Васил Дойнов, Петьо Стойчев, Теодора Стоянова, Даниела Бъчварова, Борислав Петков, Станислав Стефанов, Владислав Енев. Музикалното оформление беше поверено на Генади Димитров. 

За разлика от комедийните им превъплащения, самодейците показаха завидно майсторство и в "правенето" на драма. Съдържанието беше изключително актуално за днешната действителност, а вниманието на публиката беше ангажирано през цялото време. Хората споделят своето удовлетворение от видяното на сцената. 

Не остана незабелязан фактът, че на театралната сцена се качват все повече млади хора. Приятна беше изненадата, че сред многобройната публика имаше и много ученици. Предстоят представления и на други сцени. На 15.12.2015 г. постановката ще бъде представена в с. Старо село. Започва подготовката и на пролетната пиеса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар