вторник, 29 декември 2015 г.

В Алфатар днес тържествено откриха нова приемна на МВР


След церемонията по откриването бе подписан Обществен договор за ред и сигурност


С тържествен водосвет, отслужен от архимандрит Емилиан, днес в Алфатар бе открита нова приемна на полицейските инспектори от МВР. Лентата прерязаха  кметът на общината г-жа Янка Господинова и зам.-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет г-жа Елис Талят, началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров, ръководителите на местни институции, граждани.
Новата приемна се помещава в сградата на Общината и е изградена и оборудвана с изцяло общински средства. Разполага с две обособени работни места и кът за прием на граждани, като местоположението й позволява безпроблемно да се посещава и от хора с физически затруднения посредством съществуваща рампа. Още с встъпването си в длъжност новият общински кмет Янка Господинова лично е подела инициативата и в рамките на около месец и половина новата придобивка е вече факт.
Полицейските служители и гражданите на община Алфатар заслужават да разполагат с по-добри условия и ние като общинска администрация няма да пестим усилия в тази посока, каза в обръщението си Янка Господинова. Тя подчерта доброто партньорство между местната власт и полицията, изтъквайки заслугите на полицейските инспектори, които обслужват региона - Атанас Атанасов и Станислав Спасов, във всекидневните им усилия да са в помощ на хората.
От своя страна зам.-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков отправи поздравления и благодарност към кметския екип за новата придобивка, като подчерта, че това ни задължава да работим още по-отговорно и всеотдайно и в бъдеще.
След церемонията по откриването в кабинета на кмета бе подписан Обществен договор за ред и сигурност между Община Алфатар, РУ-Силистра, Общинския съвет, Дирекция „Социално подпомагане”, ОУ „Христо Ботев”, Кризисния център и местни фирми. Въз основа на договора е изготвен план с разписани конкретни дейности за следващата 2016 година, в чието изпълнение са ангажирани местните институции. За една от тях – реализирането на десетото издание на Детска полицейска академия, вече е осигурено финансиране, съобщи кметът, и то ще бъде факт през пролетта на идната година.


29.12.2015 г.                                             Пресцентър на ОДМВР-Силистра 

Няма коментари:

Публикуване на коментар