събота, 12 декември 2015 г.

Туристите от Силистра на сбор навръх Игнажден в хижа "Ален мак"

Хижа "Ален мак" в парка "Орехова гора" край Силистра очаква на на 19.12. туристите от ТД "Дочо Михайлов" за новогодишно тържество. От профила на дружеството във Фейсбук научаваме: "Сборен пункт пред бензиностанция "Шел" в 10 часа, оттам поход и весела част, желаещите да заповядат с раници и "запаси" за трапезата". 

Да си носят още като доспехи наздравиците, някоя и друга цепеница за печката - ламя (шегувка), както и други аксесоари за предколедното настроение. Певиците да си подострят репертоара, а танцьорите - да тренират. Кибици не се допускат!

Хижа “Ален мак” се намира в м. Ореховата гора, на 5 км от град Силистра, в крайградската зона за отдих. Пеша се стига за около час. По асфалтова отбивка се стига до масивната двуетажна сграда, която разполага с 30 места в стаи с по 2, 3, 4 и 6 легла, обща оборудвана кухня, столова с TV, паркинг. Хижата е обградена от голям и красиво поддържан двор, аранжиран с кътове за отдих, красиви растения и много зеленина. Край хижата се намират стара турска крепост - Меджиди табия, сега превърната в исторически музей с домакин Валентин Петков, познат от Клуб "Традиция", и паметникът на добруджанския революционер Иван Стайков. На близо има язовир, където може да се упражнява спортен риболов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар