вторник, 8 декември 2015 г.

Асоциация „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ” представя индекса на местната система за почтеност за 2015

АСОЦИАЦИЯ „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ” ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА С ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА
„ИНДЕКС НА МЕСТНАТА СИСТЕМА ЗА ПОЧТЕНОСТ – 2015“

На 9 декември 2015 г. Асоциация „Прозрачност без граници” ще отбележи международния ден за борба с корупцията с официално представяне на резултатите от „
Индекс на Местната система за почтеност – 2015“. Това е първата по рода си годишна сравнителна класация на ключови институции на местата власт и социални актьори, които изграждат системата на почтено и отговорно управление на местно ниво в България.
Можете да гледате събитието на живо на 9 декември 2015 г. от хотел „Шератон“, София от 11.00 ч. тук -http://www.livestream.com/tv1channelnormal
Можете да задавате вашите въпроси на нашата Facebook страница - Сам избирам https://www.facebook.com/SamIzbiram/.
Индексът на Местната система за почтеност представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет, роля и значение на общински съвет, кмет, общинска администрация, политически партии, органи на съдебна власт, полиция, бизнес, медии и гражданско общество в 27-те общини – областни центрове в България. Когато функционират в синхрон с водещите стандарти за независимост, прозрачност и отчетност, те образуват стабилна Местна система за почтеност и са гарант за ефективно и почтено управление.
В рамките на събитието ще бъдат обсъдени добрите практики и възможностите за усъвършенстване на местната среда. Участие във форума ще вземат представители на институциите на местната власт, както и областните администрации, неправителствения сектор, бизнеса и медиите. Модератор ще бъде г-жа Добрина Чешмеджиева от Българска национална телевизия.
Индексът на Местната система за почтеност е тригодишна инициатива на Асоциация „Прозрачност без граници”, която се осъществява с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България“. В работата по проекта участват 26 граждански организации – партньори от цялата страна. Целта на инициативата е не само да оцени по-добре и по-слабо представящите се местни администрации и структури. Индексът ще създаде основа за обмен на добри практики и развитие на капацитет у всички участници в политическия процес, гражданското общество и бизнеса на местно ниво в българските градове и региони.
За връзка с екипа на Асоциация „Прозрачност без граници“ - тел. 02/9867713, 9867920, тел./факс 9867834, е-mail: mbox@transparency.bg,  linka@transparency.bg, д-р Линка Тонева-Методиева, програмен координатор.
За технически въпроси във връзка с излъчването на живо в интернет след 11:00 ч. на 9 декември 2015 година (моб. тел. 0884 180002).

АСОЦИАЦИЯ „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ”
TRANSPARENCY INTERNATIONAL-BULGARIA
София,

8 декември 2015 г. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар