понеделник, 21 декември 2015 г.

100 деца от 7 села в коледно тържество в село Българка


В силистренското село Българка се проведе голямо коледно тържество  по идея на британското семейство Бернадет и Дъглас Легет с домакинството на НЧ „Васил Левски“ в село Българка (с любезната организация на сем. Дочо и Иванка Титеви от името на читалищното настоятелство) и на кметския наместник Тодор Маринов, както и на неговите колеги от другите кметства. 

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, Общински съвет Силистра с председател д-р Мария Димитрова, Младежката организация на ГЕРБ и ЗК „Съгласие“ в село Срацимир, са сред партньорите на начинанието. В него със своя програма се включи Драматичен и куклен театър Силистра с директор Златина Станева, за да осъществи едно общуване, подчинено на настроението на коледарския празник.

Областният управител Стоян Бонев отправи специален поздравителен адрес и календар на Комитета „Васил Левски“ до участниците в уникалното коледно парти – тържество за стотина деца, организирано за подрастващите в селата Българка, Бръчма, Смилец, Бабук, Богорово, Поп Кралево, Срацимир.

Кметът на Срацимир Георги Костадинов благодари специално на сем. Легет за тяхна предишна благотворителна акция в полза на възрастните хора от селото. Да припомним, че те в продължение на години бяха в основата на т.нар. Градинско парти в Дом за деца лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов“.

Както и на благотворителност в полза на социалните заведения в град Главиница, село Малък Преславец и др. населени места в област Силистра. Начинанието в село Българка ще остане дълго в съзнането на хората от района със своята мащабност, искреност и желание да се проведе събитие, което да докосне сърцата на хората от различни възрасти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар