понеделник, 7 декември 2015 г.

„Заедно сме по-добри” - концерт и благотворителен базар

     „Заедно сме по – добри” се реализира в Силистра вече за пети път. С тази инициатива Експертният регионален съвет по проблемите на домашното насилие и Женско сдружение „Екатерина Каравелова”, в партньорство с Община Силистра и Ученически парламент Силистра, се включиха в международната 16-дневна кампания срещу насилието над жени. 

Целта на събитието бе да фокусира вниманието на местното население и институциите към необходимостта от противопоставяне на домашното насилие, което е в основата на почти всички други видове насилие – сексуално, в училище, на улицата, насилствени бракове, трафик на хора.

Участие в концерта взеха младите таланти от Силистра -  групите "Мегатон" и  NEWTON към Център за музика и изкуства „Мегатон” с ръководители Миглена Илиева и Илия Илиев; балет „Лиденс” към Народно читалище „Доростол 1870” с ръководител Лидия Маркарян и театрално студио „Артистик” към ОДК  с ръководител Христо Христов.

През тази година за втори път традиционният вече концерт бе съчетан с благотворителна изложба – базар. За да подпомогнат набирането на средства, младите художници от Силистра Боян Иванов и Деница Тодорова дариха 6 свои картини, които бяха разпродадени на търг. 

Общата сума, събрана за тях е в размер на 145 лв. Една от картините закупи Областния управител на Силистра – г-н Стоян Бонев, а останалите станаха притежание на ценители на таланта на художниците - Христина Георгиева, Галя Иванова, Иван Неделчев и др. На излизане от концерта всеки посетител получи сувенир от базара (декупаж, изделия от мъниста и др.). Концертиращите групи, вкл. дуетът с акустични китари - Симеон Димитров и Атила Хамди, получиха грамоти, а художниците и съорганизаторите - благодарствени адреси.

Общо събраните от благотворителни средства при провеждане на инициативата са в размер на 808,70 лв. Те са предоставени на Женско сдружение „Екатерина Каравелова”, за да подпомогнат тяхната дейност в подкрепа на жени и деца, обект на насилие и трафик на хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар