четвъртък, 24 декември 2015 г.

Интерактори подариха икона на Дома за стари хора в Силистра

В навечерието на Коледа група представители на Интеракт клуб Силистра проведе поредния си проект, гостувайки за пръв път в Дом за стари хора Силистра. Те подариха осветена икона на домуващите и прочетоха стихове на участниците в срещата. В началото на декември те осигуриха икони за благотворителния бал на Ротари клуб Силистра.



За проявата още от Магдалена Трендафилова - президент на клуба, спонсориран от "Ротари клуб Силистра": "Докато раздавахме бонбони и специалната пита нашите домакини ни разказваха как са празнували Коледа преди време, както и за обичаите, свързани с празника. След това ни пяха част от песните, които знаят. Една от жените много се разчувства и каза, че ние сме като 'лъч светлина сред отчаянието в Дома', което много ни трогна."

Няколко дни преди гостуването на старите хора бе проведено друго меропрятие на интеракторите. На 16.12.2015 Интеракт Клуб Силистра организира базар в две от гимназиите в града по случай Деня на кексчето. Доброволците сами бяха приготвили мъфините, които продаваха с благотворителна цел, за да съберат пари за нови проекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар