четвъртък, 10 декември 2015 г.

Над 60 творби от 20 художници в ГХГ Силистра за Коледа

От 10 декември до 15 януари догодина в Художествена галерия  Силистра на разположение на ценителите на изкуството ще бъдат десетки творби от около 20 силистренски художници. В продължение на два часа още в първия ден експозицията бе посетена от творци, граждани и любители на предколедните изяви.

Сред имената намираме тези на Йордан Колев, Димитър Кулев, Георги Куртев, Йордан Маринов, Стефан Пенчев, Коста Дончев, Преслав Колев, Боян Вихренов, Йордан Цонев, Деница Тодорова, Цвета Петрова, Вихрен Иванов, Калоян Георгиев, Евгени Енчев и др.
   

Изложбата представя предимно живописци, но има още графика и скулптури, вкл. и от проф. Ангел Станев. В предварителната си дописка Марин Минев е написал:  „Очарователен творчески калейдоскоп от теми, цветове, рисунъчни похвати, изобразителни тех­ники, творческа зрялост и но­ваторски стремежи, представящи ведри и праз­нични настроения“.

Над 50 са изложбите и събитията, проведени  в салоните на галерията и в зала 13, където се провеждат представяния на книги, награждавания, тържества и концерти. Залата вече е и със стъклени прегради, за да осигурява повече топлина и уют, още повече, че от няколко години снабдена и с климатик за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. Наблюдава се и увеличение на потока от посетители, осигурили около 3 000 приходи от входни билети.

Областният управител Стоян Бонев по традиция отправи поздравителен адрес на авторите на произведения, събрали в едно енергията на картините си, за да зарадват силистренци в навечерието на Коледа и Нова година. Изложбата дели мегдан с колегия от Художествена галерия "Петко Задгорски" Бургас, представяща  63 графични листа на български и чужди творци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар