събота, 27 декември 2014 г.

Пътищата от Силистра за Русе, Добрич , Варна и Шумен – проходими при зимни условия, тежкотоварните автомобили – задължително с вериги

           Пътищата в Силистренско са проходими при зимни условия, но тежкотоварните трябва задължително да са с вериги заради наклоните, съобщиха от Областното пътно управление. На места има поставена вертикална сигнализация специално за тях. Например по пътя за Русе – при разклона за Гарван и по-нататък при хан „Дълбоки”-Антимово. По подобен начин се предупреждават водачите на МПС в района Овен-Окорш и след Богорово по посока Добрич. 
Няма информация за катастрофи с тежки последици, но има няколко случая с различни видове коли, които са се блъснали една в друга – единият е при разклона за Ситово и около свинекомплекса. Там проблемът е създаден от два тира, а при керамичната фабрика по нагорнището към Калипетрово – същото е резултат от закъсала товарна кола, има и образувани коловози, което затруднява движението. Съсредоточването на техника при катастрофиралите коли не е позволило навременното изчистване на терена отново за Калипетрово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар