четвъртък, 18 декември 2014 г.

Предколедни чудеса в ОУ „Христо Смирненски” в гр. Дулово





            Чудеса се случват не само на Коледа. Те са всеки ден! Това го знаят учениците от ОУ „Христо Смирненски”, град Дулово, с директор Стоянка Господинова, поели по пътя към знанието, защитавайки девиза на училището „Училище с традиции и амбиции”. Успехите започнаха с откриването на учебната 2014/2015 г. със спечелените стипендии от Националния конкурс на фондация „Комунитас”, гр. София: в областта на литературата: Езги Севен Ахмед – основна стипендия – 700 лв, Есра Вахид Салимехмед и  Седат Вехдат Молла - поощрителни стипендии по 200 лв; в областта на езикознанието: Светослава Стоянова Стоянова – основна стипендия – 700 лв; Област "Информатика и Информационни технологии": Светлана Янкова Великова – поощрителна стипендия – 200 лв


           В чест на народните будители с есе за българщината в областния конкурс „Духът на българина” на второ място бе отличена Нихал Шезаи Кязим – VI а клас. На 22.11 ОУ „Христо Смирненски” бе домакин на Общинското състезание „Пиша вярно и красиво”, което се провежда за пета поредна година и се превърна в истински празник на грамотността. В  конкурса участват ученици от II, III и IV клас от всичките 10 училища в общината, представили се най-добре в проведените конкурси по паралелки и класове.

          Класирани ученици от ОУ „Христо Смирненски” са: Илайда Осман Исмет – II клас – първо място; Серай Сервин Байрям – II клас – второ място;  Хелиа Ервин Рушан – II клас – поощрителна награда; Пресиян Иванов Пенчев – III клас – първо място; Галина Беллвер Марчева – III клас – поощрителна награда; Берил Семин Осман – IV клас – второ място.
        Успехите на третокласниците продължават и в интердисциплинарното областно състезание „Искам да знам и да мога”: Николай Миленов Георгиев – второ място; Радослав Росенов Радостинов – поощрителна награда. Нагоре по стълбицата – с олимпийски жар!
        На 11.12.2014 г. За първи път в училище осмокласници участваха в „Цветна олимпиада” – областен кръг. Учениците се състезаваха по различни дисциплини – български език и литература, английски език, математика. Първо място в дисциплина "Български език и литература" спечели Дефне Ведат Сали от VIII б клас и бе наградена на тържествена церемония в гр. Силистра.
           Кулминацията от изявите в навечерието на Коледа всяка година е традиционният коледен базар. На 17.12.2014 г. бе открит десетият пореден базар с тържествена церемония. В тържеството участваха Дядо Коледа, Снежанка и коледари, за да благословят ученици и учители. Коледният базар бе открит с 4 щанда - „Картички и сувенири”, „Венци и сурвакници”, „За всекиго по нещо”, „Лакомства”, като всичко е изработено от сръчните ръце на ученици, родители и учители.
       Специално за базара бе издаден коледен брой на училищния ученически вестник „Ученически будилник”. Коледа е най-светлият празник. С приближаването на празника сърцата на всички започват да туптят с чувството на топлина и добротворство. Засилва се желанието за добри дела. С решението на Училищния ученически съвет събраните средства от базара ще бъдат за благотворителност – подпомагане на ученици в нужда.
         Да съхраним магията на предпразничните коледни дни, защото тя е любовта! Да отворим сърцата си за хората, да бъдем добри и човечни! Ръководството на ОУ „Христо Смирненски” честити празниците на ученици, учители и родители и желае здраве и успехи, мирна и спокойна Нова година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар