вторник, 30 декември 2014 г.

С кръшно дунавско хоро и с рок група "Кръш" в Тутракан казват къш на старата година, в пет от общините - задължително заря


         В пет от седемте общини на област Силистра органите на местното самоуправление са подготвили празнична програма за посрещане на 2015 г. в новогодишната нощ. Навсякъде в тях празнуването ще завърши със заря – в Силистра, Тутракан, Дулово, Главиница и Кайнарджа. В Алфатар и Ситово не са предвидени площадни изяви, тъй като са проведени в навечерието на Коледа.

        Повече от 40 години в областния град има традиция, включваща поздрав от кмета на общината, сурвакари и изпълнения на народен оркестър – тази година с участието на група „Истър“ с ръководител Димитър Русев. Началото е в 0,45 ч.
          В Тутракан също имат натрупан опит още преди настъпването на новата година в 22,30 ч. на площад „Христо Ботев“ хората да се сбират за новогодишна почерпка с чаша вино, за кръшни танци, включително емблематичното Дунавско хоро, кметски поздрав, тази година и с участието на Вокална група „Кръш“, с обещание за запомнящо се преживяване.
         В новогодишната нощ в Дулово ще дадат началото на тържествата „Дулово – 55 години град“, които предстоят през новата 2015 г. В програмата, започваща в 23,30 ч. – поздрав от кмета, изпълнения на битовия оркестър при НЧ „Никола Вапцаров“ с гост солист от ансамбъл „Добруджа“ – Добрич“, вино и сладки.
         В Главиница началото е в 0,30 ч. като е подготвена музикална програма, поздравление от кмета на общината и торта. В Кайнарджа през последните години също канят хората на мегдана на общинския център, за да предложат на всички по чаша от местния еликсир – кайнарджанското вино, а настроението ще подгрява дисководещ. Началото е в 22,30 ч. По предварителна програма подобни тържества ще има поне в две от кайнарджанските села – Светослав и Войново.Няма коментари:

Публикуване на коментар