сряда, 3 декември 2014 г.

Лайънс клуб Силистра събра средства за скрининг на очни заболявания при деца, Ротари клуб Силистра свиква бал за Коледа

          Скрининг за очни заболявания на децата от 4 до 6 години в детските градини в Силистра ще проведат Лайънс Клуб Силистра през 2015 година със съдействието на колеги от Добрич. За реализация на каузата клубът набра над 9 000 лева по време на традиционния предколеден благотворителен бал, проведен на 29 ноември. На него бяха поканени предприемачи, представители на държавната и местната власти, както и членове от ръководството на Асоциацията на Лайънс Клубовете в България. Признание за значимостта на Лайънс Клуб Силистра и ангажираността му към решаване проблемите на общността бе присъствието на паст Дистрикт управителя Петър Маламов, на зоновите председатели Свилен Кръстанов и Анастас Балабанов.
     Благотворителното събитие бе уважено от председателя на Общински съвет-Силистра д-р Мария Димитрова, както и на общински съветници, на заместник кмета на община Силистра Денка Михайлова, на Ротари клуб- Силистра и др. Поздравителни адреси и парични дарения изпратиха народният представител Милена Дамянова, областният управител Стоян Бонев, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Мирослава Червенкова – директор на дирекция „Обща администрация” в община Силистра. 
      „Повече от 100 представители на местния бизнес, културни дейци и общественици се включиха в благотворителните търгове за набиране на средства. Благодарим на всеки от присъстващите, защото тазгодишната кауза е особено чувствителна за всеки от нас – очите на децата ни“, заявиха президентът на Лайънс Клуб Силистра инж. Тошко Тодоров, паст президентът д-р Слави Кръстев и вицепрезидентът Любомир Ковачев.
         Своя втори за последните три месеца благотворителен бал обявиха и от Ротари клуб - Силистра, една традиция, неизменно спазвана в навечерието на Коледа от 2005 г. насам. Оттогава 9 президенти на клуба организират проявата в името на различни каузи - за деца и здраве, за таланти и екология.


Няма коментари:

Публикуване на коментар