петък, 5 декември 2014 г.

Митрополит Амвросий в приветствието си към учениците от ПГСУАУ „Атанас Буров“: Бъдете родолюбци!


Доростолският митрополит Амвросий бе гост на тържеството при откриването на паметника на банкера и политика Атанас Буров в Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги, носеща неговото име.
Какво Негово Високопреосвещенство заяви в своето приветствие: 
"Обръщам се към учениците – учете се, и бъдете такива, за да сте достойни за патрона на гимназия „Атанас Буров“. Бъдете можещи и знаещи като него. Днешното време е на можещите и на знаещите. Отмина времето, когато дипломата осигуряваше работа, заплата, почивка и т.н. Сега успехът е на тези, които могат и да знаят.
Добре слушайте Вашите учители. Попивайте всичко, на което ви учат. На учителите благопожелавам да преподават на учениците всичко, което знаят, за да кажат за тях в бъдеще време: „Учител ми беше…“. Те са вашите втори родители.
И най-важното – бъдете родолюбци като Атанас Буров. Помнете едно – независимо къде ще работите, защото вече светът премахна границите – дали в България я дали в чужбина, обичайте Родината си. Може да е малка,  може да е бедна, но тя е най-древната държава в Европа. Когато българската държава е съществувала не е имало Франция, Германия, Англия. Дори Италия е на картата от края на 19 в.


Гордейте се с Вашия патрон – той заслужава Вашето старание! На добър час!

Няма коментари:

Публикуване на коментар