четвъртък, 18 декември 2014 г.

Джудист е №1 на Общинско спортно училище "Дръстър" за 2014 г.

         В салона на община Силистра се проведе тържеството за награждаване на най-добрите спортисти на Общинско спортно училище „Дръстър“, единственото по рода си в област Силистра, което е на държавна и на общинска издръжка. В награждаването участва заместник областният управител Янка Господинова, която поздрави спортистите с техните постижения през изминалата година и им пожела нови успехи в новата 2015 г. Приветствие поднесе и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, който връчи наградата на най-добрия спортист на училището – Рустислав Добрев.
          В тържеството участваха представители на РИО на МОН, на Общежитие „Младост“ и на Дом за деца лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов“ – партньори на училището. Догодина ОСУ „Дръстър“ навършва 10 години своето създаване с решение на Общински съвет – Силистра. В него се учат представители на всички общини от областта.
          Поздравителен адрес до спортистите от ОСУ „Дръстър“ отправи областният управител Стоян Бонев: „Уважаеми ученици, представители на индивидуални и колективни спортове, с номинацията „10 най-добри спортисти“ в края на календарната година Вие слагате точка на своите изяви и получавате правото на оценка и похвала. Нека тези от Вас, които са показали най-високи резултати бъдат пример за всички останали в различните възрастови групи. Пожелавам им да достигнат нивото на най-добрите и догодина по това време те да бъдат сред номинираните за наградите. Поздравления за Вашите преподаватели и треньори, както и за ръководството на училището в лицето на директора Петър Цветков, за стремежа да развият традициите на единственото спортно училище в област Силистра.“
           На десето място е ЦВЕТАН МИРОСЛАВОВ ВЪРБАНОВ, Х клас, футбол. Титуляр и капитан на отбора - юноши младша възраст към Футболен клуб „Доростол-2013” - Силистра, повикан в представителния мъжки отбор, участващ във „В” аматьорска лига. Треньор Ивайло Желязков.
           Номер 9 е СТЕФАН СТОЯНОВ ПЕТРОВ, Х клас, джудо, носител на сребърен медал от Държавен лично-отборен шампионат по самбо за кадети в кат. 66 кг. Треньор Неделчо Цвятков.
         Осми е АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ РАДЕВ, ХІІ клас, борба, носител на сребърен медал от Държавно лично-отборно първенство по борба свободен стил за юноши старша възраст в кат. 50 кг, спортист № 1 за месец януари 2014 г. на ОСУ „Дръстър“. Треньор Мирослав Върбанов
        7-мо място - БОГОМИЛ РУМЕНОВ ЯКОВЧЕВ, Х клас, национален състезател по плуване. Резултати: бронзов медал на 50 м „гръб”  в 50-метров басейн от Държавно лично-отборно първенство за юноши старша възраст, 4-то място на 100 м „съчетано плуване“ и др. Треньор – Христо Бончев.
        На шесто място е НАЧО МАРИНОВ НАЧЕВ, ХІІ клас, национален състезател по самбо. Най-големият му успех през годината е сребърен медал от Държавен лично-отборен шампионат по самбо за младежи до 20 г. в кат. 52 кг. Спортист № 1 за месец април 2014 г. Треньор Стефан Стефанов.
         Петото място е за ВАНИНА ДЕЯНОВА ИЛИЕВА, VІ клас, спортна стрелба  с пушка, най-голям успех - шампионка на България на 50 м, 30 изстрела легнал от Държавно първенство по стрелба с малокалибрено оръжие за момичета. Спортист № 1 за месец ноември 2014 г. Треньор Иванка Димитрова.
       Четвърто място за ОКТАЙ АХМЕД ОСМАН, ХІ клас, борба. Сребърен медал от Държавно лично първенство по борба за кадети в кат. +100 кг. Спортист № 1 на месец май 2014 г. на ОСУ „Дръстър“.  Девети в десетката на най-добрите спортисти на община Силистра за 2014 г. Треньор Мирослав Върбанов.
        На почетното трето място се нарежда ПЕНКА ГЕОРГИЕВА ЛАЛЕВА,  Х клас, джудо. Най-голям успех – бронзов медал от Открит балкански шампионат по джу-джицу за кадетки в кат. 60 кг в Букурещ. Носител на златен, сребърен и бронзов медали от републикански шампионати и по други спортове – свободна борба и самбо. Спортист № 1 за месец февруари 2014 г. Треньор Цветан Цвятков.
       Втора е майсторът на спорта ТЕА АНГЕЛОВА ДИМИТРОВА, ХІ клас, национален състезател по спортна стрелба с пушка. Шампионка на България в дисциплината „50 м, 3х20 изстрела от три положения“ от Държавното първенство с малокалибрено оръжие за девойки-младша възраст. Спортист № 1 за месец октомври 2014 г. Класирана на 6 място в десетката на община Силистра за 2014 г. Треньор Иванка Димитрова.
     На призовото първо място в класацията и най-добър спортист на ОСУ „ДРЪСТЪР“ – Силистра за 2014-та година е РУСТИСЛАВ ПЕТКОВ ДОБРЕВ, ХІ клас, джудо, национален състезател по джу-джицу. Носител на сребърен медал от Открит балкански шампионат по джу-джицу за кадети в кат. 50 кг в град  Букурещ, Румъния. Спортист № 1 за месеците март и септември 2014 г. Класиран на 5 място в десетката на община Силистра за 2014 г. Треньор Неделчо Цвятков.
       Поздрав към спортистите и гостите поднесе Ансамбъл "Силистра" при Народно читалище "Доростол" - коледарски танц с хореограф Стефан Станчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар