петък, 5 декември 2014 г.

Рибното богатство на художниците от ОДК - Силистра


      Къде в навечерието на Никулден бе възможно в Силистра човек да види за един час над 100 риби на едно място, преди да отплуват по домовете на хората? Във фойайето на салона на община Силистра - в изложбата на деца от 5,5 години нагоре до младежи около 18. 

     Близо 140 риби с перки и без перки, но нарисувани като живи влязоха в поредната една изложба базар, организирана по традиция преди празника на св. Николай Чудотворец от Обединен детски комплекс. Авторите са от Клуба по изобразително и приложно изкуство с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов.
      Рисунки с маслени бои и графики, живопис и стъклопис, мозайки и керамика деляха мегдан, докато част от творците чакаха да бъдат изкупени. Най-често от родителите им, но в частност и от любители на изкуството, създадено от начинаещи художници. Един час и хиляди емоции. И някой лев повече за бъдещата дейност на школите на двамата преподаватели. 
        Техни възпитаници са над 120 подрастващи, проявяващи отношение към четката, молива, пластелина и другите възможни варианти за реализация на щукнала творческа идея. Традиционно изложбата – базар се открива и закрива в един и същ ден, със значителен брой откупки на творби. Сред тях бе и кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, проявил интерес към две от творби, дело на младите автори.
       Събитието откри  Нели Иванова като началник на отдел “Образование и младежки дейности“ към Община Силистра,споделяйки възхитата си от таланта, гъвкавото мислене практиките, с които възпитаниците на  ОДК пресъздават своите предварителни намерения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар