сряда, 10 декември 2014 г.

Ротарианците от Силистра обявиха благотворителна вечер в полза на отделението за вътрешни болести в МБАЛ

В Силистра местният Ротари клуб ще проведе 19-я си бал през последните 10 години, поканите за който са за 12 декември в к-с „Дръстър“. Коледното празненство е с благотворителна цел и в него са поканени около стотина души – бизнесмени и общественици, с надеждата повечето от тях да се отзоват срещу куверт от 50 лева. В програмата има търгове с най-различно съдържание, включително специално подготвени изненади. В програмата са включени коледарите от ансамбъл „Силистра“ при Народно читалище „Доростол“, певецът Йордан Марков, Вокална студия „Мегатон“ и др.
И тази година адресът на нашата благотворителност е важен и  е част от една институция – Многопрофилната болница в Силистра, която има необходимост от подкрепа, независимо че е държавна по своя устав. Конкретно става дума за осъществяване но нови моменти в ремонтните дейности в отделение „Вътрешни болести“ с началник д-р Стоян Киров, член на Ротари клуб – Силистра“, заяви Георги Иванов, президент на Ротари клуб – Силистра за ротарианската 2014-2015 г.
В отминалото лято с подкрепата на ръководството на болницата и със съдействието на приятели от ротарианския клуб са наченати подобрения в бита на отделението. В името на това отделението да придобие необходимия вид нека на благотворителната вечер ще се направи необходимото, за да се съберат още средства да продължи обновлението в едно от най-важните отделения на областното болнично звено.
Отделение по вътрешни болести се намира на първия етаж в терапевтичния корпус и е едно от основните структурни звена за болнично лечение в МБАЛ-Силистра-АД. То разполага с 6 болнични стаи с по четири легла, оборудвани с кабелна телевизия и с 6 интензивни легла с 24-часово пряко наблюдение на пациентите от висококвалифициран персонал, както и денонощен прием при спешни случаи.
Към отделението функционира сектор по образна диагностика, където се предлагат качествени, високоспециализирани диагностични изследвания – ехографска диагностика на коремни органи и повърхностни структури; ендоскопски диагностични и терапевтични методи – фиброезофагогастродуоденоскопия, ректоскопия, фиброколоноскопия.

Началник на отделението е д-р Стоян Киров, който е и член на Ротари клуб – Силистра. В екипа му са д-р Елена Ганева, д-р Надежда Костова; д-р Маргарита Къцаркова, д-р Димитър Стоянов, д-р Йоана Герасимова, д-р Стоян Георгиев и Даниела Георгиева, старша медицинска сестра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар