понеделник, 15 декември 2014 г.

Емил Радев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, с дарения за МБАЛ в Силистра и в Дулово


В навечерието на Коледа евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев съдейства за поредно трето дарение на болнично оборудване и медицински консумативи за болници в област Силистра. 
МБАЛ-Силистра получи 51 многофункционални легла и медицински консумативи на стойност над 112 хиляди лева, а в общинската болница в Дулово пристигнаха други 12 легла от същия вид, осигурени със съдействието на госпожа Петя Касе от Организацията на френските скаути
„С финансовата подкрепа на евродепутата Емил Радев това оборудване и консумативи достигат до нас и ние сме изключително благодарни, особено в този момент на криза и недостиг на средства в здравеопазването. Леглата ще бъдат разпределени в хирургичните отделения и интензивните сектори”, каза д-р Костадинова. Консумативите включват индивидуални комплекти за оперативни и други манипулации и ще бъдат от полза във всички отделения на болницата.
„Хора от цялата област разчитат на силистренската болница. Надявам се, че с това дарение ще подпомогнем дейността на болниците в Силистра и Дулово за по-качествени грижи за гражданите. Вярваме, че това няма да е последната помощ от нас. През 2015 ще потърсим възможности и за саниране на силистренската болница чрез европейски проекти, както и национално финансиране”, каза евродепутатът Емил Радев пред журналисти. Дарението е факт и благодарение на непрекъснатата подкрепа на областния административен секретар на ПП ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров.
Евродепутатът се срещна с директори на социални заведения за деца и възрастни хора от цялата област Силистра, на които бяха предоставени близо 2 тона хранителни продукти, играчки и помощни средства - инвалидни колички, патерици и др. Емил Радев получи в знак на благодарност картини и коледни предмети, изработени от потребители на социални заведения.
  Анна Тодорова, пиар на ГЕРБ в Силистра   
                                                


Няма коментари:

Публикуване на коментар