сряда, 10 декември 2014 г.

Сантра, Васко Иванов - Декстър и обществени личности награждават победителите в „Цветна олимпиада" в Силистра

Награждаване от миналата година, в. "Сс бряг"
 Образователната инициатива „Цветна олимпиада" през месец декември  ще се проведе  в Област Силистра за втора поредна година на 16 декември 2014 г.  (петък) от  16:00 ч. в фоайето на кукления театър в Силистра.  Интересът към нея бе още по-голям от  този през 2014 г. и в нея се включиха стотици ученици. Победителите   ще    бъдат    наградени    от    водещи    обществени    личности, представители на ръководството на Община Силистра и РИО Силистра, както и много други.
Проявата ще се проведе на Специални гости на проявата в града ще бъдат Гласовете на „България си ти!“ - талантливата изпълнителка Сантра и Васко Иванов - Декстър. В програмата на награждаването ще се включат и артистични деца от региона.
„Цветна олимпиада" е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната.
„Цветна олимпиада" тази година е в календарите на МОН и на Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски" и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на нашите приятели от издателство „Просвета" и верига хипермаркети „Технополис“,  както и на Община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар