петък, 5 декември 2014 г.

266,50 лв събрани от изложба на предмети в базар на Център за обществена подкрепа и Кризисен център – Силистра


       
   На 3 декември Експертният регионален съвет по проблемите на домашното насилие и Женско сдружение „Екатерина Каравелова” 
реализираха  в партньорство с община Силистра инициативата „Заедно сме по-добри”, насочена към отбелязване на 16-те т.нар. Световни дни за борба с насилието над жени
  Събитието откри Младен Минчев - заместник областен управител и председател на Експертния съвет. Поздравление - от д-р Лидия Попова - директор на дирекция в община Силистра и от Христина Георгиева - председател на ЖС "Екатерина Каравелова".
    Участие в спектакъла взеха деца и младежи от вокално студио „Мегатон-мини” с ръководител Миглена Илиева, балетите «Мечтание» и  „Б2” при СОУ «Н. Й. Вапцаров» с ръководител Боряна Кьосева, театрално студио „Прах” към ОДК с ръководител Ивелина Стоянова и вокално студио «Бяло – зелено – червено» към СНЦ "ССКЕ Багаин» с ръководител Румана Вълчанова. Водещ на събитието бе Ясенна Пецова, която предостави информация за кампанията и за последствията от насилието над жени.
Получената обратна връзка от гостите показва положителна оценка за инициативата. Ето някои от отзивите: ·       «Доволна съм от това, което чух, разбрах и научих тази вечер!»; ·       «Страхотен дух! Любопитство, интерес, мисъл за децата и техните надежди …»; ·       «Много позитивни послания изпълниха пространството! Благодаря за прекрасната емоция!»; ·       «Преди началото на програмата изпитвах леко безразличие, а след това – толерантност, желание за подкрепа»; ·       «Много емоционално, силно и уверено! Благодаря ви!»·       «Благодаря за концерта! Дойдох, видях и ми допадна. Винаги трябва да има една подадена ръка, която да те помилва, да те подкрепи. С любов и светлина ще победим мрака в душите си. Бъдете здрави и винаги така всеотдайни и усмихнати!»
           В рамките на събитието бе проведена и изложба базар с изделия, изработени от потребители на Център за обществена подкрепа и Кризисен център – Силистра. Набраните от базара средства са в размер на 266,50 лв. Тези средства Женско сдружение «Екатерина Каравелова» ще разходва за подпомагане на клиентите на двата центъра.
          На 08.12.2014 г. Женско сдружение «Екатерина Каравелова» обявява «Ден на отворените врати». В този ден всеки гражданин, желаещ да зададе въпросиотносно дейността на организацията, домашното насилие и възможностите за неговото предотвратяване и ограничаване, както и ползването на услуги към организацията, би могъл да направи това, като посети офиса на организацията на адрес: гр. Силистра, ул. «Вапцаров» 51, ет. 2 (двуетажна сграда, непосредственно след новата джамия в посока Енерго – про)

Няма коментари:

Публикуване на коментар