понеделник, 29 декември 2014 г.

Разрешиха движението на автомобили по пътищата в Силистренския край

           След 15 часа движението на пътни превозни средство в област Силистра е разрешено, съобщиха от Областното пътно управление. Информацията е от ОблА-Силистра. Единственото ограничение остава за тежкотоварните автомобили, които трябва да се придвижват с вериги. Видимостта е подобрена. Навяванията са намалели, въпреки че продължава да вали сняг.
            От фейсбук-страницата на община Силистра казват: В Силистра общинско предприятие „Синева“ взе по-сериозни мерки за справянето със зимната обстановка в града. В ранните часове на работния понеделник, започна опесъчаването на основните кръстовища и пътни артерии. В момента има един трактор и две машини за опесъчаване, които са положили 60 тона пясък, като има заявка за доставяне на допълнителен такъв, с цел да се продължи опесъчаването. В случай на по - екстремни ситуации, фирмите подизпълнители „Пътстроймонтаж“ ООД и „Пътно поддържане“ ЕООД са информирани и имат готовност да се притекат на помощ с по-тежкотоварни машини.
            От Агенция Kalina News във Фейсбук научаваме: Към този час - 15,15 ч. зимната обстановка в Тутракан и общината може да се определи като спокойна. Електричество и вода има навсякъде. Пътищата за проходими при зимни условия. Градските и междуселищните автобуси се движат. От тежкия сняг има паднали/счупени дървета по пътя за с. Пожарево, но още от вчера от Общината са организирали тяхното премахване.

          Силно се затруднява работата на снегопочистващата техника по улиците в Тутракан от безразборно паркиралите коли. От Общината апелират - гражданите да не паркират колите си по основните пътни артерии на града, както и в малките тесни улички.
           Снегопочистването на градските улици се извършва от фирма "Голд Кроун" на Мариян Ганев. Опесъчаването на всички улици и снегопочистването от първия вход към Тутракан (откъм Русе) по централната улица "Трансмариска", продължението й - ул. "Д.Благоев", край Вила "Вета" до изхода за Силистра се извършва от фирмата на Митко Цанков. Републиканската пътна мрежа е грижа на "Пътперфект".

Няма коментари:

Публикуване на коментар