сряда, 27 ноември 2013 г.

В Силистра метеопрогнозата е за студ


 Тази сутрин Силистренска област осъмна със снежна покривка. Валежите започнаха вчера сутринта с дъжд, който постепенно премина в сняг. Температурите сутринта са в интервала - 2 до + 1 градус. Вятърът през нощта беше от североизток, на моменти силен и на места предизвика леки навявания. Снежната покривка в Тутракан е 16 см, Главиница – 15, Алфатар – 13, Ситово – 6, Кайнарджа – 2 см. В Силистра снежна покривка не се задържа. Към момента продължава да вали дъжд, а на места сняг. Очаква се до вечерта валежите да спрат, облачността да се разкъса и намалее, а вятърът да се обърне от запад-северозапад и постепенно да отслабне.
          Прогноза: Ще е студено – минималните температури ще се понижат с още 2-3 градуса, а максималните слабо да се повишат. В петък ще има променлива облачност. Ще продължи да духа слаб умерен западен вятър. Минималните температурите ще останат почти без промяна, максималните ще се повишат с още 1-2 градуса. Най-студено ще е в събота сутринта. Още през нощта ще се изясни, а вятърът почти навсякъде ще стихне. Сутринта на места ще се образува мъгла. Минимални температури между минус 8 и минус 3 градуса. През деня ще преобладава слънчево време и максималните температурите ще достигнат 5-10 градуса, в районите с по-трайна мъгла около 0.

Национален институт по метеорология и хидрология при БАН - филиал Варна, Метеорологична обсерватория Силистра, Няма коментари:

Публикуване на коментар