понеделник, 18 ноември 2013 г.

Заедно с президента българи и румънци обсъждат общите приоритети на България и Румъния


          На 19 ноември, вторник, президентът Росен Плевнелиев ще даде в Силистра начало на дискусия на тема „Общите приоритети на България и Румъния 2014-2020 – нови възможности и хоризонти“. Форумът в рамките на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава е с начало 9.30 часа в хотел "Дръстър" в град Силистра. На изключително важното събитие, градът ни ще бъде  презентиран от кмета на община Силистра, д-р Юлиян Найденов. Представянето ще има за цел да разкрие потенциала за развитие на региона.

       На дискусията ще бъдат обсъдени общи проекти и инициативи в областите на транспорта и околната среда, както и възможностите за повече инвестиции в региона, за растеж и заетост. В присъствието на президента Росен Плевнелиев, кметовете на общините Силистра и Кълъраш, д-р Юлиян Найденов и  Даниел Стефан Драгулин, ще подпишат съвместна декларация за сътрудничество за реализацията на проект „Изграждане на мост над река Дунав в района на Силистра-Кълъраш“. Документът предвижда обмен на информация между местните власти от българска и румънска страна за изграждането на съоръжението във всички етапи на проекта, за пътникопотока през река Дунав, както и координация със Смесения междуведомствен комитет между България и Румъния. 

     Очаква се участие в дискусията, домакинствана от кметовете на Силистра и Кълъраш, да вземат представители на изпълнителната и законодателната власт на България и Румъния, кметовете на общините Силистра, Кълъраш, Русе, Видин, Гюргево и Калафат, генералният директор на ГД „Околна среда“ в Европейската комисия и ръководителят на отдел „България“ в ГД „Регионално развитие“ на ЕК, представители на работодателски организации, на неправителствения сектор, както и посланици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар