понеделник, 18 ноември 2013 г.

Депутат от Силистра: Антон Кутев: Нищо различно няма да се случи в обществото след едни предсрочни избори

      Не ми е известен друг пример в съвременна демократична България, когато митинг в подкрепа на правителството може да събере 50-70 хиляди души. „Аз знам, че над 500 души дойдоха от Силистра на този митинг. Въпросът е, че тези хора от Силистра, нито един от тях не е дошъл без собствено желание”. Това заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в ефира на БНТ. Според него всички са дошли, защото са искали. „Въпросът с автобусите е въпрос на организация. Организацията в Силистра си е платила автобусите. Тези хора, за да дойдат да участват в митинга, са пътували 7 часа към София и още толкова обратно. Това са отрудени хора, които дойдоха до тук, за да кажат своето мнение. Нямаше друг повод да дойдат, освен за да бъдат чути. Не обезценявайте труда на тези хора. Нямаме право, на тези 50 – 70 хиляди, които дойдоха, да им казваме, че те не съществуват. Това е лицето на България, тези хора ги има и те имат своето право на мнение и политическа изява. Нямаме право да казваме, че тях ги няма”, категоричен бе Антон Кутев. 
          Той  продължи, заявявайки, че всички носят  отговорност за това, което се случва в тази държава.  „Аз не съм убеден, че една оставка на правителството ще реши проблемите и ще намали напрежението в обществото. Всички социологически проучвания показват, че нищо различно няма да се случи в обществото след едни предсрочни избори. В тази връзка големият въпрос за България не може да бъде за това,  да подаваш оставки или не,  а какво ще се случи след това”, заяви депутатът.
       Кутев бе категоричен, че най-важните задачи сега са как да се  вдигнат пенсиите, как да се вдигнат доходите, как да намалее безработицата, как да се задвижи икономиката. „Това са нещата, на които трябва да има отговор”, каза той и допълни, че правителството на ГЕРБ е замразило доходите и пенсиите, и не е имало нито една коледна надбавка за 4 години, за разлика от сега, когато ще има коледни надбавки и пенсиите ще бъдат увеличени. 
       „Ние ще изпълним нашите социални ангажименти”, заяви той. По думите му в началото на управлението на ГЕРБ безработицата е била 6 %. „Ние, в началото на управлението, заварихме безработица от 13%. Нашата амбиция е тази година да започнем да намаляваме тази безработица. Всяка година, при тяхното управление, безработицата се качваше с 2%. Сега икономиката започва да работи. Трябват ни още няколко месеца това да проличи”, завърши Антон Кутев. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар