вторник, 12 ноември 2013 г.

ССКЕ „Багаин” реализира поредно успешно партньорство по проект на спортното министерство



         Силистренският ССКЕ „Багаин“ с президент Неделчо Цветков успешно приключи обучението си по джудо по програма „Спорт за децата в свободното време” към МФВС. „В проекта участваха 45 момчета и момичета от различни училища в град Силистра и той бе поредна възможност за треньорите да работят с талантливи деца“, каза Цветков за медиите от крайдунавския град в качеството си и на координатор на проекта.
От няколко години е партньорството със спортното министерство на силистренските джудисти, благодарение на което все повече деца разучават основите на джудо, динамичен и красив спорт. Една част от обучените продължават обучението си в постоянни групи и вече успешно участват в състезания от най- различен характер.
         Проектът се реализира въз основа на сключения с Министерството на физическото възпитание и спорта договор под № 36-00-62 от 15.02.2013 година. Заниманията по джудо се водеха в 3 групи под ръководството на опитните и висококвалифицирани преподаватели Стефан Стефанов и Цветан Цвятков. Да припомним, че наскоро ССКЕ „Багаин“ отбеляза 20-годишен юбилей, на който гостуваха и джудисти от Париж, Франция, който проведоха съвместни тренировки с българските си колеги, както и демонстрации в рамките на тържеството. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар