вторник, 12 ноември 2013 г.

Областната транспортна комисия даде месец на общините да предложат актуализация на маршрутите на автобусите от вътрешните, регионалната и републиканската транспортни схеми


       В Силистра по покана на областния управител г-н Насуф Насуф се проведе заседание на Областната транспортна комисия, в която участват представители на общините, на други институции и на браншови организации. Членовете на комисията разгледаха няколко въпроса. Според едно от взетите решения – общините в област Силистра имат един месец, за да предложат на Комисията да актуализира маршрутите и разписанията на автобуси по различни направления в действащите различни транспортни схеми. 
       Разчита се, че с евентуалните уточнения в различен от сегашния порядък и съдържание ще бъдат коригирани т.нар. нови линии, за да бъдат актуални като време и място в разписанията. За пример са дадени традиционни дестинации като Русе, Варна, Велико Търново и др. градове. Възможни са промени и до села, част от схемата. По-доброто състояние на пътищата и новите възможности на съвременните автомобили, микробуси и автобуси налагали огледа на сегашното състояние на транспортните връзки.
       Комисията утвърди и промени в часовете на тръгване по някои от направленията. Стигна се до съгласие автобус от Варна за Силистра да има в 9 часа сутринта, вм. да тръгва в 13 ч., както е в момента. Автобусна линия Силистра – Гарван минава от квотата на община Ситово в квотата на община Силистра с часове на тръгване от Силистра в 6,10, в 12 и в 16 ч. За целта има решения на съответните общински съвети.
       Разгледана бе и темата, внесена от участник в Комисията, във връзка с проблеми с неподдържането от страна на тутраканска фирма в продължение на години на автобусна линия от Тутракан до Русе, която наскоро обаче е била подновена. Като проблем е и почти дублирането с друг курс по същото направление, извършван от фирма от Силистра. РО на ДАИ в Силистра се ангажира до две седмици да събере необходимата информация и да намери решение в Министерството на транспорта.
Няма коментари:

Публикуване на коментар