неделя, 24 ноември 2013 г.

Кучета и несветещи лампи дебнат край голямо кръстовище в Силистра

Без думи
         Глутничка кучета, непредсказуеми в поведението си като всеки уличник, дебнат стари и млади в градинката до кръстовището край сградата на полицията в Силистра. Трудно е преминаването особено нощем по тъмно. А вече и по-рано, защото мръква рано. Мъките започват още под светофара, където яма от недовършена работа на градителите на съоръжението причаква в засада преминаващите. 
         
Я, и тука не е довършена работата, но
дупка няма


Не дай си боже да бързаш, хлътваш я в нея, я настъпваш някое предрямало свито на кълбо псе, сгушено в тревата и между камънака. При това там още има светлинка, но тунелът от клони на дървета предстои да бъде взет. Тц, на бегом не става. Лампа има, но тя не свети отдавна, защото не е сменяна. Е, най-вероятно защото никой от квартала не се е оплакал в общината. 

Една ллампа, ама несветеща
Като в песен на НЛО: "Дупката, дупката...."


       Поне някой бдителен гражданин да беше отскочил до кметството, за да разтревожи общинарите. Най-малкото, за ад има повод да име гневен за немарливото отношение към гражданското поведение. А оттук минава половината град, защото тази градинка - пред предишната баня, е връзка с цял един квартал, два големи и няколко по-малки магазина, една аптека, фитнес зала, две заведения и още куп места за търгуване. И още: по цял ден на пейките старци стоят на припек, че и вечер дернек си правят през лятото, но точно над пейките лампата е потрошена - незнайно кога и, естествено, незнайно от кого. 

Поглед отстрани към градинката
          ...По неофициална информация междувременно десетки улични кучета, вкл. кучка с 6 палета; няколко котки и една катерица са сменил българското си гражданство и силистренското си местожителство, защото по канал на природозащитници са пратени в Англия, Германия и др. страни, за да бъдат лекувани, да лежат в приюти и да бъдат харесани от любвеобилни западняци. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар