сряда, 20 ноември 2013 г.

СИЛИСТРЕНСКИЯТ КУКЛЕН ТЕАТЪР СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА НА ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ В РУМЪНИЯ


      „Хлапачката от 13 – тия етаж”, спектакъл на Куклен театър Силистра, обра наградите на международен фестивал в Румъния: за най-добър цялостен спектакъл и три индивидуални награди – за женска роля, за сценография и за драматургия! 
       На 11 ноември представлението, изиграно в зала Студио на Театър Фани Тардини в град Галац в рамките на  Международния куклено-театрален фестивал „Гъливър”, спечели първото място в отдел "Възрастни" за най-добър спектакъл.
       Другите награди: за актрисата Моника Угренова в ролята на Хлапачката – за женска роля. Сценографията донесе награда и на Наталия Гочева – сценограф, а авторът на пиесата Мирча М. Йонеску бе удостоен с награда за драматургия.
      В рамките на три месеца спектакълът – дело на режисьора Съби Събев, бе представен на три международни фестивала: през септември  в Международния  куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро” – град Стара Загора, през октомври в Международния фестивал „Дни на Дунавските държави” в гр. Гюргево, Румъния, и през ноември – отлично представяне в гр. Галац. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар