сряда, 13 ноември 2013 г.

Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева ще дискутира Дунавската стратегия с представители на бизнеса и местната власт в Силистренска област


13/11/2013
 
        Регионалното развитие, децентрализацията и Дунавската стратегия ще обсъди с представители на общините в Силистренска заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева. Тя и Мирослав Мазнев, заместник-министър на регионалното развитие, Анна Янева, зам. министър на икономиката и енергетиката, Бюрхан Абазов, зам. министър на земеделието и храните, Мартин Ганчев от Българската банка за развитие и Христо Етрополски от Българската агенция за инвестиции ще направят работно посещение в областта на 13 и 14 ноември 2013 г.
     На среща с бизнеса вицепремиерът и представителите на правителството ще запознаят присъстващите с програми и стимули, насочени към икономически изостаналите региони на страната за следващия програмен период 2014-2020; с възможностите за реализация на проекти от бизнеса, неправителствения сектор и местните власти.
Акцент в дискусиите ще бъдат мерките, които правителството предприема в изпълнение на програмата си, за стимулиране на малкия и среден бизнес, възможностите за осигуряване на финансиране и откриване на нови работни места.
          За участие в тази среща чрез Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България са поканени представители на местния бизнес. В четвъртък - 14 ноември, зам. министър-председателят Даниела Бобева ще присъства на откриване на шивашка фабрика в Силистра и ще изнесе лекция на тема „Бъдещето развитие на туризма като двигател на икономическия растеж“ във Висше Училище Международен Колеж - Добрич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар