вторник, 22 октомври 2013 г.

http://www.24chasa.bg/: Галя от "Сатен" - неузнаваема. Стана дизайнерка и вече е блондинка


Ибиса - един от островите в Средиземно море, е поразително красив. Вероятно затова се е превърнал в център на големите звезди, които го посещават, за да се вдъхновяват и създават музика.
Миналата година например там отиде и Галина Христова, станала известна като Галя от "Сатен" - бившата балерина на Слави Трифонов. Заедно със семейството си тя стига до испанския остров уж за почивка, а се връща оттам с идея за бизнес.
Един ден по време на ваканцията тя се спира пред щанд, на който са подредени тишърти с принтове. И абсолютно всички модели много си приличат един с друг. Колкото са хубави и интересни, толкова са и еднакви. Защото практиката е да се използват снимки от интернет, предимно портрети на известни хора. Тогава Галя се досеща, че също може да изработва дрехи - за разнообразие обаче ще принтира върху тях снимки, които лично е правила. А
фотографията е любимото й занимание вече години наред

И разказва за идеята на най-близките си. "В нашето семейство всичко се дискутира по възможно най-детайлния начин. Заобиколена съм от умни и сърдечни приятели, които вярват в мен. А и от всеки добре реализиран бизнес се изкарват пари. Добре пресметнатата инвестиция е решаваща в началото на всеки бизнес", обяснява тя. И бързо ги убеждава, че рискът ще е успешен.
Всъщност решението да стане дизайнер не е изненада за приятелите . Една от причините е, че като хореоограф на балета си Христова сама измисля танците, визията и дрехите на момичетата. Това се случва и навремето, когато работи в "Хъшове" и "Шоуто на Слави". Майката на белерината също е свикнала с модните решения на Галя. Ученичка в трети клас е, когато преди едно състезание по спортни танци
цяла нощ пришива пайети върху червената си рокля
Сега Галя е неузнаваема в сравнение с времето, когато е част от екипа на Слави Трифонова. Пак в добра форма, но е с дълга и изрусена коса. "В моя живот смяната на прическа не е следствие на случки, а себеизразяване."
Миналото лято Галя изработва първата си колекция. На снимката е с рокля от черен сатен. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

С голямо учудване скоро дъщеря - 5-годишната Карина, разбира за историята, че навремето Галя е била танцьорка и дори певица. Детето е от мъжа Смилен, който се занимава със собствен бизнес.
Един ден Галя спира на бензиностанция да зареди колата си. Детето слиза и вижда рафт с дискове. Всичките се продават намалена наполовина цена. Карина посочва един от тях - "Топъл сатен", първия албум на Галя, който излиза през 2004 година. Оттогава тя е научила всички песни и често казва: "Мамо, моля те пусни диска. А тази песен много ме натъжава. Ти за тати ли си я изпяла?"
Детето обаче отлично я познава като дизайнерка. Защото идеологът на модната линия е Галя. Но зад нея стои и една нейна приятелка - Аделина Иванова. Двете
сами рисуват платовете чрез компютърни програми
След това шарките се принтират върху едноцветни матери. Предимно на сатен като името на балета.
В десените включват и авторски снимки. Ако види нещо интересно на улицата, Галя задължително се спира - паркира колата и го снима. След това обработва изображението с фотошоп - програма за редактиране на дигитални снимки. На целия процес се учи сама. След като си купува книги и започва с опитите. "В началото се чувствах безпомощна, но съм толкова упорита и толкова горя в страстите си, че нямаше начин да не успея. Истината е, че никак не е лесно, но имах най-важната част от уравнението - идеите. Технически имам още много да уча."
Бившата балерина във фотосесия за една от общо седемте колекции на модната й линия.

Вярно, Галя знае как да рисува платовете, но още няма необходимите умения да скицира моделите и кройките. Именно тук се намесва добре сформираният екип. Засега
тя го кара предимно на прецизни обяснения,
а хората до нея реализират моделите .
Ето така в края на миналото лято излиза първата колекция. Вече са общо седем. Прави линията "Като мама" с умалени размери на дрехите, които създава за възрастни, след като един ден Карина казва: "Мамо, искам да порасна много бързо, за да мога да нося твоите рокли. И това се оказва една от най-успешните колекции на марката дотук.
В началото продава дрехите само на приятели, а другия месец предстои откриването на първия бутик в центъра на София.
Галя и Аделина имат ателие, в което правят рисунките. Но това не изключва работата от вкъщи. "Понякога работя цял ден и цяла нощ. Обработването на визиите за платовете изисква много часове и неусетно нощта минава. Често лягам в ранните часове на денонощието. Все още сами извършваме огромна част от работните процеси и това ни държи ангажирани повече от нормалното работно време. Разделили сме отговорностите с моята съдружничка и за сега се разбираме отлично."
Отдавна Галя не танцува с балета си. Последният път, когато излиза на сцената, е в Румъния преди около 6 години. Тогава е бременна в 4-ия месец. Сега само измисля хореографиите, които балетът показва на партита в най-актуалните заведения по Българското Черноморие.
Галя с дъщеря си Карина преди 2 години

Няма коментари:

Публикуване на коментар