вторник, 29 октомври 2013 г.

В Силистра Областта и Общината съпричастни към връчването на дипломите на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите


 29/10/2013
         Заместник областният управител Вяра Емилова и секретарят на община Силистра Ростислав Павлов, както и общински съветници участваха в ритуала по връчване на дипломите на 156 абсолвенти от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите по покана на неговия ректор проф. д-р инж. Димитър Димитров. Завършващите тази година, определени от ректора като студенти с най-високи резултати  - среден успех 5,25, са защитили бакалавърска степен по специалности като „Аграрна икономика“ и „Икономика на туризма“, както и магистърска програма със счетоводство и одит. 
         В пратеното поздравление до ректора и възпитаниците на висшето училище в Пловдив, към който е Учебно-научният център в Силистра, областният управител г-н Насуф Насуф заявява: „Уважаеми госпожи и господа, абсолвенти от Учебно-научен център – Силистра на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, днес е Вашата възможност да се зарадвате на успеха си – своето дипломиране по избраните специалности в едно от най-модерните в България висши учебни заведения. В изминалите години Вие усвоихте знания и придобихте умения в науки, приложими както на територията на страната, така и в чужбина. Честити дипломи!“
        „Над 17 000 са дипломите, подписани от мен от 1992 г. след старта на учебното заведение и сред завършилите при нас няма безработни; в момента обучаваме над 7 500 студенти, от които 400 в Силистра, най-мотивирани от всички наши възпитаници“, каза ректорът проф. Димитров. „Горда съм, че в Силистра има висше учебно заведение със завършващи толкова много специалисти и им пожелавам да се реализират в града и областта, тъй като имаме нужда от млади кадри, които да покажат своите знания в практиката“, сподели в личния си поздрав Вяра Емилова.
        Съпричастността си към тържеството изрази Ростислав Павлов, секретар на община Силистра, както и желанието на общината да съдейства на висшето училище да разшири материално-техническата си база. На абсолвентите с най-високи резултати ректорът проф. Димитров връчи златни, сребърни и бронзови медали, както и значки „Отличник“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар