сряда, 2 октомври 2013 г.

Призив за помощ за бедни в навечерието на Курбан байрам

              Назаем от Moazes MehmedСкъпи приятели, колко често сме се замисляли за онези, които със свити сърца очакват предстоящата зима, поради факта, че нямат достатъчно средства за храна, отопление, дрехи и какво би ни струвало да подадем ръка на някой, който се нуждае от помощ? Сигурна съм, че във всяка къща има ненужни дрешки, които не носим, но по една или друга причина оставяме да залежават по шкафове и гардероби. Вероятно можем да ги предоставим на някой, който има нужда от тях и би се зарадвал от сърце.
            Наближава Курбан байрам (14, 15 и 16 октомври) и много ми се иска на този ден всяка трапеза да е празнична. Ако заделим от залъка си и го дадем на тези, които се нуждаят, сигурна съм, че ще се почувстваме удовлетворени дори от малкия акт на съпричастност, а и, както се пее в песента на Емил Димитров "Ако си дал на гладния дори трошица хляб от своя хляб, не си живял напразно." Ще Ви очаквам на 6.10 /неделя/ от 10 часа пред сградата на стария съвет /до бръснарницата/ в с. Искра с Вашите ненужни дрешки, а може би и с пакетче с хранителни продукти.
             Призивът е повод да напомним празниците на различните вероизповедания до Нова година: За Католическата църква 8 декември е непорочното зачатие на Света Богородица; при празничните и почивните дни за обществото „Бяло братство" Денят на кончината на Учителя е 27 декември; за Бахайската общност Рождението на Бахаулла е на 12 ноември; за Евангелските църкви Денят на реформацията е на 31 октомври; за православните християни предстоят най-популярните празници - едновременно религиозни и народни, Димитровден, Арахангеловден, Никулден, Коледа и др. Правителството определя дните на религиозните празници на вероизповеданията, различни от православното, съобщиха от правителствената информационна служба, като датите са съгласувани с ръководствата на религиозните общности в България. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар