вторник, 8 октомври 2013 г.

Евродепутатът Преслав Борисов откри информационен офис в Силистра


         С водосвет бе открит първият в Силистра информационен офис на евродепутат. Освещаването на помещението, което се намира на ул. Симеон Велики 16, ет. 2, бе извършено от протосингела на Доростолската епархия отец Добри Чаков в съслужие със свещеници. Домакин на събитието бе силистренският народен представител в 42-то НС и областен координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Стефан Господинов. "За мен е чест и гордост, че този информационен офис вече е факт. Диалогът между земеделските производители от региона и евроинстицуиите трябва да бъде засилен и аз смятам, че това е начинът това да се постигне", заяви народният представител.
       В своето обръщение към гостите евродепутатът Преслав Борисов изтъкна, че офисът ще има три основни приоритета. Първото и специфичното, върху което се поставя акцент, е подпомагане развитието на земеделието в региона, достъп до информация на земеделските производители за програмите от новия програмен период и възможност за обратна връзка. "Моята цел е да съм възможно най-близо до проблемите на място. Евродепутатите имат своите инструменти да алармират компетентните институции, така че тези проблеми да намерят разрешение. Време е да намираме повече разрешения, вместо да политизираме всеки един възникнал въпрос.", подчерта Преслав Борисов. Той допълни, че е доволен от бързата реализация на идеята за откриване на такъв офис, като предложението идва от Ивелин Неделчев, областин координатор на Младежи ГЕРБ-Силистра.
      Друг акцент на работата на информационния офис ще бъде реализацията на европейски кампании, една от които е инициатива във връзка с намаляване на жертвите от пътни инциденти, както и информация относно работата на европейските институции.
 Първото по-голямо събитие, организирано от офиса на евродепутата се очаква да бъде среща на земеделски производители и членове на асоциации в земеделието с техни колеги от ЕС, която ще се проведе в края на годината с домакинството на Силистра.
        Евродепутатът участва в дискусия със земеделските производители, които поставиха въпроси относно развитието на сектора. "Трябва да се мисли дългосрочно и стратегически", каза евродепутатът. "През настоящата година се смениха три правителства в България и това ни постави в изключително неизгодна позиция пред европейските партньори. Нужна е единна политика за развитие на земеделието, която да не се влияе от това коя партия е на власт. За това разчитаме на вас - производителите."


Няма коментари:

Публикуване на коментар