понеделник, 21 октомври 2013 г.

Тутраканец с професионална награда за зъболекар №1 в страната

Източник: ПОТВ
           За първи път зъболекарският Оскар получи не лекар, а мениджър. Юлия Радева, оперативен мениджър на МДЦ "Суис Дентапрайм", Варна спечели "Мениджър на дентална практика" и статуетката "Творецът". "Във варненската клиника лекарят е разтоварен от всякакви управленски функции - занимава се единствено с лечение, пациентът се лекува в клиниката, а не при определен лечител", са част от мотивите на журито за връчването на голямата награда в Националния конкурс "Мениджър на дентална практика". Носителите на зъболекарските Оскари за 2013 г. бяха обявени на церемония в Новотел Пловдив в присъствието на 250 представители на денталното съсловие у нас. Юбилейното пето издание на Националния конкурс "Мениджър на дентална практика" събра рекорден брой участници - 12 дентални практики и 4 зъботехнически лаборатории от Асеновград, Варна, Враца, Пловдив, Плевен, София, Тутракан, Хасково и Шумен. 

        Д-р Юрий Василев, управител и собственик на "Дентален и естетичен център д-р Василев", Тутракан е най-добрият "Мениджър на дентален кабинет". "Факт е, че и в малките, а не само в големите градове, се инвестира в качествено здравеопазване и нови технологии", посочи д-р Венета Павлова, председател на журито и на Асоциацията на денталните мениджъри в България. А Сергей Пенов, инициатор на конкурса и гл. редактор на вестник "Стоматологичен свят" сподели своите оптимистични впечатления от посещенията в практиките: "Променена е лечебната среда, особено за малките пациенти - има кабинети с интериор специално за тях."

          Ето и останалите отличници в съответната категория: 
- Първа награда "Мениджър на дентална клиника" е за д-р Гассан Мохамед, управител на МДЦ "Медстом", София. - Призът "Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал до 3 човека" взе СМТЛ V&S Dentalno studio Стефан Чавдаров, София. - "Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал над 3 човека" спечели Иван Попов, СМТЛ "Иван Попов", Варна. "Щастлива съм, че стоматолози от Пловдив, града-домакин на националния конкурс, печелят 2 приза - най-зъболекарската награда "Фамилната дентална практика - традицията ражда бъдещето" е за д-р Евелина Божкова-Печева, управител на Стоматологичен център AllDent, а отличието "Екипен дентален мениджмънт" е за СМТЛ "РАДУЛОВ и син ДЕНТАЛ" и д-р Георги Бозалиев", обяви д-р Павлова. Тя подчерта, че петото издание на "Мениджър на дентална практика" е съпътствано от много "за първи път" като едно от най-важните е: "За първи път посещенията на практиките бяха заснемани от оператор, който влезе в ролята на непредубедения пациент. Именно той определи кой печели новоучреденото отличие "Изборът на пациента". "Това е д-р Милка Колева-Домусчиева от Хасково", обяви операторът Емил Иванов по време на пресконференцията. И се обоснова: "В нейния кабинет ме впечатли най-вече човекът - казах си, че ако ми се наложи да отида на зъболекар, бих избрал точно него". 

             Организаторите на конкурса отличиха журналисти, които обективно отразяват проблемите и постиженията на българската и световна дентална медицина. Д-р Неделя Щонова, автор и водещ на предаването "Духът на здравето" по bTV е наградена с грамота "За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина" и плакет "За изключителен принос в утвърждаването и популяризирането на конкурса "Мениджър на дентална практика". Плакет "За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина" получиха Мира Добрева, водеща на предаването на БНТ "Денят отблизо с Мира Добрева", Невена Попова от zdrave.net и Дарик радио.

        Ето и останалите зъболекарски Оскари 2013, които отидоха в София, Шумен, Варна, Асеновград: "Успешната дентална практика в малкия град" - д-р Александър Желязов, Асеновград. "Дентални кабинети с измеренията на клиника" - д-р Виктор Жечков, собственик и управител на дентална клиника "Провидент", София. "Ключ към успеха" - д-р Магдалена Тарлева, управител на "Ем Дент", Шумен. Българска дентална практика с европейски измерения" и статуетката "Огън" на женското начало - г-жа Стойчева, собственик на дентална клиника Confident, София. "Българска зъботехническа лаборатория с европейски измерения и технологии" - СМТЛ ФИАДЕНТА - Константин Фиалковски, Варна. "Планирано - изпълнено" - д-р Ясен Димитров, управител на "Алфа дентал студио", София. Д-р Пламен Бързашки бе удостоен със специален плакет за усилията му в изграждането на конкурса "Мениджър на дентална практика".

Няма коментари:

Публикуване на коментар