четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Областният управител на Силистра отправи поздрави за Деня на народните будители, за юбилеите на СК "Багаин" и "Държавен архив"-Силистра, както и за празника на село Проф. Иширково

31/10/2013

                 В рамките на няколко дни областният управител на Силистра г-н Насуф Насуф отправи поздрави до различни хора, институции и общности във връзка с конкретни поводи и официални празници. Поздравителни адреси са разпратени за Деня на народните будители - 1 ноември, до училища, читалища, културни институции, творци и съвременни будители. Уважение бе изразено в отделни адреси до СКE "Багаин", отбелязал тържествено с гости от Франция и със съдействието на община Силистра, своя юбилей - 20 години от създаването си. Поздравителният адрес е до президента на клуба Неделчо Цветков ("Днешният празник е тържество на спортното майсторство и на вечно живия дух в борбата за здраве в живота и за красота в природата. Повече от век наследниците на Луи Айер практикуват физкултурни занимания, за да прославят имената си и своя древен град Силистра! Честит юбилей!").
               В Деня на будителите представители на областна администрация участват в тържеството за юбилея на "Държавен архив" - Силистра - 50 години от създаването му ("Уважаеми госпожи и господа – служители, дарители и участници в тържеството за 50-годишнината на „Държавен архив“ – Силистра! В Деня на народните будители заедно вписваме един празник на паметта, традициите и грижата за миналото, съхранено в документи. Благословени да са всички, които тачат стореното от нашите предци и правят необходимото, за да бъде в оригинал на разположение от всички, имащи нужда от неговото съдържание.)  
Проявата е в Професионална гимназия
"Х. Форд" в София
               Послание и до 17-ата проява "По стъпките на Шейх Бедреддин", провеждана с помощта на областна администрация в СУ "Климент Охридски": "Уважаеми госпожи и господа, тазгодишната Ви проява е доказателство, че КПД „Лудогорие“, общините и музеите на Силистра, Разград, Дулово и Исперих, както МОН и най-старият български университет – СУ „Св. Климент Охридски“, могат да бъдат заедно като институции в името на една обща идея. За да съчетаят съвременния прочит на теми като „Будителите на България от епохата на Възраждането“ и „Времето на Бедреддин, Османската империя и Балканите през XVв.“, които даваме за пример на толерантност и днес. Приемете моето уважително отношение към проявата, която намира достойно място в Деня на народните будители на 1 ноември 2013 г.".
         Уважение с поздравление се изразява и към участниците в програмата за празника на село Проф. Иширково, също вписана в Деня на будителите. В него се казва: "В навечерието на народния празник на селото Вие за пореден път по свой начин вписахте представата си за достойнство и саможертва".

Няма коментари:

Публикуване на коментар