четвъртък, 17 октомври 2013 г.

В Силистра Веселин Маринов изпя любими шлагери от новия си албум „Носталгия” в гарнитура със свежи лакърдии на автоконферансие


         В Силистра бе поредният концерт на поп певеца Веселин Маринов, този път почти изцяло с шлагери на български певци от миналото, обединени в 25-ия му албум, озаглавен „Носталгия”. Разбира се, не мина без вечната „Горчиво вино”, която се оказа, че не е звучала пред добруджанци от 7-8 години, за разлика от „За теб, България”, дежурният завършек на изявата на певеца, някога тръгнал със самостоятелен концерт тук, край река Дунав.
         От сцената пред разкоша на балета на певеца се изнизаха песни на Емил Димитров, Леа Иванова, Георги Минчев, Мими Иванова, ВИГ „Импулс”, в която певецът е бил солист 4 години след войниклъка и някъде в годините на обучение в естрадния отдел на тогавашната Българска държавна консерватория.
         Какво чуха още многобройните зрители, повече ентусиазирани дами и тук-там мъже на различна възраст, за които явно шлагерът също е близо до сърцето. А и къде можеш да чуеш Веселин Маринов, когото го няма в ефира на радиостанциите, дори и в тази, която от 13 години уж пуска само родна музика, както не пропусна да отбележи с болка и недоумение гостът. Впрочем, както и миналата година почти по същото време. Та къде – освен на концерт или на предизборен митинг. От словесна забежка на певеца стана ясно, че той очаква подобни прояви някъде през пролетта, а ако не се случи обеща, че наесен пак...ще изненада силистренци.

         
                  
         Какво вероятно ще запомнят силистренци от родения в Полски Тръмбеш изпълнител, едни от най-верните му почитатели, заслушани в конферансните му закачки между песните: „Всяка песен изсушава тази изпотена част от ръката ми...”. „Всички тези песни са от времето, когато бях войник и чаках влака”. „Мъжете сме по-прозаични и работим без подправки”. „И след като съм почнал с глупавите си съвети ще ви изпея една образователна песен”. 
           ....Финалът не мина без цветя, поднесени лично от Драга Неделчева, на която певецът дължи прощъпулника си през 1985 г., както без кошници като за истинска поп звезда от Никола Митиков от "Стомана" и от кмета д-р Юлиян Найденов. Загадка остана отсъствието на публично поднесена цветна благодарност от страна на две големи партии, за успеха на които Веселин Маринов е пял неведнъж, разбира се, срещу подходящ хонорар. 
            Да припомняме ли, че в политиката няма три неща: сигурна победа, попътен вятър и безплатен обяд. Виж, концертите гратис са само в изборни времена, с ясното съзнание, че билета си плащаме с лихвите след похода до "тъмната стаичка". Където упражняваме вота си на граждани с избирателни права, дадени ни от Нейно Величество Конституцията, която мнозина избягват да спазват дори и когато са дали клетва под нейния плащ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар