събота, 26 октомври 2013 г.

Европейски политики за развитие на регионалното радио и регионалните медии

       С приветствие от и.д. председателя и главен секретар на СБЖ Снежана Тодорова бе открита кръглата маса "Европейски политики за развитието на регионалното радио и регионалните медии", която се провежда в Благоевград. Тя връчи на директор на БНР-Радио Благоевград Елисавета Каменичка почетния плакет на СБЖ по повод 40-та годишнина от създаването на местната радиостанция. 

 Преди дебатите по темите от кръглата маса Георги Найденов от Фондация "Помогни на нуждаещите се" връчи на двама благоевградчани награди Почетен знак - медал "За хората с добри сърце" - това са Кирил Калинков и Георги Татарски, мъжете, които са помогнали на малкия Янко да се спаси от удавяне.
    По темите от кръглата маса доклади изнесоха Росинка Проданова - журналист в Радио Благоевград; на форума присъстваха медийни експерти, журналисти от частни и обществени медии в Южна България, студенти от Югозападния университет, ученици от Национална хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий", представители на дружествата на СБЖ от Кюстендил, Перник, Самоков, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Нова Загора и други. 
       Основен лектор по темата е членът на УС на СБЖ Йордан Георгиев, регионален координатор за Североизточна България, който представя европейските политики за регионалните медии. Членът на СЕМ Иво Атанасов също излага перспективи за европейското развитие на регионалните медии в България. В работата на форума, който следобяд предвижда дискусии по темата, участват медийни експерти и журналисти от частни и обществени медии в Южна България. Снощи участниците в медийната среща се насладиха на коцерта на БИГ БЕНДА на Благоевград със солисти студенти от вокалния клас на Орлин Горанов от Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Младите таланти изпълниха евъргрийни от близкото и по-делечно минало, представени от диригента на бенда Борис Янев.






Няма коментари:

Публикуване на коментар