петък, 12 юли 2013 г.

"Лятното кино на БНТ" отново на път из страната, засега Силистра не ев маршрута


Филмовото турне на БНТ под звездите за втора поредна година стартира днес в София, а финалът е на 6 септември в Созопол. Акцията е в 32 града и села на България и ще предложи на зрителите над 16 заглавия безплатно. 


Акцентът, естествено, е върху най-свежата продукция, най-доброто от конкурсите за късометражни филми на млади автори "РепорТийн" и "София филм фест" и хитове от последните 30 години. Купонът с пътуване, музика и море, наречен "Джулай" с Параскева Джукелова, Яна Титова и Касиел Ноа Ашер, може да гледате довечера в лятната естрада на Борисовата градина в София. Прожекциите продължават на 17 юли на площад "Възраждане в Плевен, на 23 юли в парк "5-и октомври” в Стара Загора. Локациите за август са – на 5-и в Смолян и на 14-и в Самоков, а за септември - на 2ри в Каварна и на 3-ти - в село Шкорпиловци, Долни Чифлик. На площада в Драгоман на 14 юли ще гледат "Жълто куче" и "Баш майсторът на море", на 15 юли пред общината в Чипровци - "Парафиненият принц" и "Аве", във Враца на 16 юли пред историческия музей - "Репортийн" и "Кецове", а на 17-и в Плевен - "Пианистът". 

В Созопол за финал - "Отчуждение"

На другия ден турнето продължава в с.Реселец, Червен бряг с "Жълто куче" и "Шоково състояние", на 19-и - в Трявна: "Драсканица" и "Кецове", на 20-и в Габрово - "Пианистът" и "Шоково състояние" пред Общината на пл. "Възраждане", на 22-ри в Казанлък - "Жълто куче" и "Аве" на пл. "Севтополис", на 23-ти в Стара Загора - "Скок", на 24-ти на пл. "Свобода" в Хасково - "Шопинг" и "Кецове", на 25-и в Ивайловград - "Драсканица" и "Опасен чар", и на 26-и в Димитровград - "Виолета, Жоро и аз" и "Баш майсторът". Вторият лъч започва на 5 август с "Пианистът" в Смолян, на 6-и в с. Широка Лъка - "Парафиненият принц" и "Аве", на 7-м в Девин - "Жълто куче" и "Баш майсторът на море", на 8-и в с. Голямо Белово - "Скок" и "Опасен чар", на 9-и във Велинград - "Шопинг" и "Кецове", на 12-и в Костенец - "Парафиненият принц" и "Баш майсторът", на 13-и в Сапарева баня - "Драсканица" и "Шоково състояние", на 14-и в Самоков - "Пианистът", на 15-и в Перник - "Скок", и  на 16-и в с. Дивотино - "Шопинг" и "Опасен чар". В Дуранкулак на 29 август ще гледат "Виолета, Жоро и аз" и "Баш майсторът на море", на 30-и в с. Крапец - "Драсканица" и "Кецове", на 31-ви в Шабла - "Шопинг" и "Шоково състояние", на 1 септември в Генерал Тошево - "Жълто куче" и "Аве", на 2 септември в Каварна - "Пианистът", на 3-ти в с.Шкорпиловци - "Драсканица", на 4-ти в Бяла - "Виолета, Жоро и аз" и "Опасен чар", на 5-и в с. Равда - "Пианистът" и "Кецове", и на 6 септември в Созопол - "Отчуждение". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар