събота, 6 юли 2013 г.

Президенти печелят в състезания на ротарианския пикник в Силистра



         В Силистра в парка „Орехова гора” се проведе четвъртият ротариански Дунавски пикник, единствен по рода си в страната. Той е дело на местния „Ротари клуб” и е едновременно демонстрация на различни видове спортове. Паст президентът на клуба Пенчо Ковачев, който е начело на Баскетболен клуб „Доростол”, не само организира, но и спечели традиционния турнир по академичната игра, в която се включиха близо 20 участника от 10 до 65 години. 
            „Баскетболният клуб в Силистра е сред най-успешните в страната. Благодарение на седемте си финала в различните възрастови групи той е в десетката на страната, въпреки ограничените си финансови възможности и проблемите с базата си”, заяви инж. Ковачев, по професия IT-специалист. Баскетболът е един от спортовете, в които е инвестирал „Ротари клуб – Силистра” в първите години на своето съществуване.

         Президентът на „Интеракт клуб” – Силистра през завършилата ротарианска година Росен Ангелов, създаден от ротарианците в крайдунавския град преди пет години, стана победител в състезанието по стрелба с лък, също традиционен спорт за ротарианската общност в града. Обявен бе и фотоконкурс „Залези над Дунав между Силистра и Тутракан”, който е едновременен за двата интеракторски клуба в двата най-големи града на Крайдунавска Добруджа. Отчитането му за ученици от 14 до 18 години е предвидено за 9-10 септември. Тогава последователно в Силистра и в Тутракан ще гостува новият дистрикт гуверньор на „Ротари – България” Валентин Стоянов от Стара Загора. Предвидени са благотворителни изложби с най-добрите снимки над река Дунав в Силистренския край. Конкурсът е пръв по рода си в региона и цели да стимулира младите хора в полезно занимание, свързано с екологията и с популяризирането на най-северни север във връзка с реката символ на приятелството между милиони хора в Европейския съюз от Германия до Черно море. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар