вторник, 16 юли 2013 г.

Баскетболният клуб на Силистра отчита добри резултати


Р.  Атанасова с един от своите отбори - финалисти
             През настоящата състезателна година Баскетболен клуб „Доростол” с президент Пенчо Ковачев и с основни треньори Росица Атанасова в дамския профил и Светлана Тодорова – в мъжкия. При момичетата на финалите имаше три наши отбора. „Девойки – 18 г.” се класира на 7-о място в град Самоков. „Липсват ни повече състезания, по финансови съображения не играем и в т. нар. „А” група, но все пак сме доволни, тъй като във възрастта са само 4 от момичетата”, заяви Тодорова. Другият финалист бе отбор „Момичета – 14 г.” (девето място), където в основата са деца от пети клас. Имаме висока състезателка – Мария Денчева (185 см), вкарваща по 30 т. в мач и играеше на всички постове. Надяваме се да бъде поканена в националния отбор през следващата година.  12-годишните момичета за пръв път играха на финали и също се класираха на 7-о място. Задоволство има и от тяхното представяне, защото тимът показва грамотна игра и физика, но има проблем засега с психиката. Децата са в шести клас и догодина ще играят в същата възрастова група.
Св. Тодорова
            При момчетата годината отново е успешна. Първо – при децата втори – трети клас нямаше финал, но участвахме в зона „Добруджа”, имат само една загуба и в зона „Загоре” – на практика са втори в класирането. Отборът при четвърти и пети клас дублираха шампионската си титла, което е много радостно. От 2010 г. имаме 3 титли в тази възрастова група. При шести и седми клас, но предимно с петокласници, което направи състава разнороден, очаквахме повече. Имаха шанса да играят за пето-осмо място, станаха обаче девети в класирането. При кадетите имахме повече възможности, но основен играч като Дамян Попов по средата на годината премина в друг отбор – „Лукойл”, така вместо с медал сме седми в крайното класиране. Дадохме обаче шанс за изява на по-малки деца – Георги Кирилов, да речем, който е 196 см. висок и е сред най-израслите в страната в своята възрастова група. 
БК "Доростол"
       Преслав Неделчев бе най-добър реализатор в страната при кадетите. Същият отбор участва и при юношите, макар да нямахме големи претенции и станахме осми. Преслав отново е с най-много вкарани кошове и бе повикан в националния отбор, а Михаил Одженирола е с най-много откраднати топки по време на мачовете. В цялото класиране в мъжкия профил сред над 20 отбора в страната БК „Доростол” е №6, а при момичетата сме №8. От 1 до 10 август момчетата са на лагер в Кранево, заедно с лекоатлетите. По-късно момичетата ще имат свой местен лагер в край на месец август. В баскетболния клуб се работи проекти като "Спорт в свободното време" за привличане на деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар