понеделник, 1 юли 2013 г.

Антон Кутев: Правителството ще работи, докато има подкрепа в парламента


          В Силистра пресконференция бе дадена съвместно от Вяра Емилова, председател на ОбС и ОбС на БСП, от Антон Кутев, депутат от КБ и от Надежда Бобчева, председател на Групата съветници от БСП в ОбС - Силистра.
„Засега оставка на правителството не се обсъжда и то ще работи, докато има подкрепа в парламента”, заяви на пресконференция в Силистра народният представител от КБ Антон Кутев, избран от 20-ти МИР-Силистра. До началото на есенната сесия на парламента ще се приемат важни социални законопроекти. По-нататък в амбициозната програма са закони за намаляване на цените на лекарствата, въпреки натиска на големите „играчи”, вкл. и в енергетиката. Според националния секретар на БСП: „Невъзможна е сделка с протестиращите на принципа „Ще подадем оставка след 10 месеца”, тъй като подобна не е възможна: протестиращите няма да ни дадат и нито един ден отсрочка, а и българите не мислят толкова много напред, което прави срока прекалено дълъг”. Предприетите социални мерки не са скъпи, твърдят управляващите. Те нямало да говорят против предишните управляващи на всяка цена, а само тогава, когато се намерят данни за представянето им в прокуратурата.
От „Позитано” 20 на няколко пъти спирали антипротестите, за да не се преминава през тънката граница на социалния и етническия мир, тъй като ще се противопоставят големи групи хора. Проблемът на протестиращите в София е проблем на „десницата”, останала непредставена в парламента. Другият, националният проблем, бил в прекалената чалгизация на политиката у нас. Макар шоуто да спасявало по този начин политическите играчи. Вкл. и Волен Сидеров, с когото като водач на ПГ „Атака” не се водели разговори  от другите парламентарни групи. Кутев обаче предупреждава: „Волен Сидеров не е за подценяване относно своето и на партията му оцеляване, защото два пъти се връща на бял кон, въпреки прогнозите”.
По горещия картоф във връзка с неназначението на областен управител на Силистра Антон Кутев заяви: „До 1-2 дни трябва да има нов областен управител. Ако до една седмица не се случи – ще има и.д. заместници. Всички кандидати за високи постове се проверяват чрез МВР и ДАНС. Силистра е единственото място на света, където се протестира срещу областния управител при положение, че още не е назначен”. Той заяви още, че няма да има уволнения на всяка цена, а само там, където има доказателства, че съответният човек не си върши работата. Според него в групата на протестиращите в Силистра са основно хора от "В и К" и от "Синева" плюс активисти на ГЕРБ.

По местните дела отношение взе Надежда Бобчева, председател на Групата съветници от БСП в ОбС – Силистра: „На последната сесия на Общинския съвет БСП доказа, че е конструктивна опозиция, подкрепяща разумните предложения на администрацията. Подкрепихме Програмата и Наредбата за кучетата, с надеждата, че общината ще разреши проблема със съсобствеността на кучкарника в Калипетрово, както и, че ще проведе кампания за разясняването им, вкл. и възможността да ползва неправителствените организации в този процес. Съветниците от БСП подкрепили също продажбата по Закона за приватизацията на сградата на Дом „Майка и дете” в Калипетрово, от която ще се получат 386 000 лева, което на практика я прави много солидна сделка”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар