сряда, 5 февруари 2020 г.

Възпитаник на СУ "Н. Вапцаров" с дебют на мъжка вокална група в София


Роденият в Дупница, но расъл и завършил средно образование в Силистра (СУ „Н. Вапцаров) музикант, композитор и диригент Марек Дяков (Marek Dyakov) във Фейсбук: 

"Поздрав за най-смелите, които повярваха в старта на Мъжката група на Ансамбъл "Гоце Делчев" - гр.София. Премиерата беше снощи по повод 148 години от рождението на Гоце Делчев! Това е резултатът ни за 2 месеца работа. Съставът е отворен за можещи, сериозни и вдъхновени участници. Продължаваме напред!" 

Повече за творческия му път на сайта marekdyakov.com.

Наскоро друг възпитаник на Срудното училище, в което някога имаше и специализирани паралелки, включително за музиканти, а именно Димитър Гугов, дойде от Старсбург, за да проведе великолепен концерт със своите партньори от Франция и Монголия. При това в залата на родното училище, създадено веднага след възвръщането преди 80 години на Южна Добруджа към майката родина България. Силистренски "Вапцаровци" са и известни български творци, като народната певицата Ивелина Димова, Цветелин Илчев - в момента в  Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" Велико Търново, актрисата и художничка Диана Димитрова и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар