вторник, 11 февруари 2020 г.

СБЖ кани на обществена дискусия за медийната среда

10.02.2020 /20:19 | Източник: СБЖ
Дискусията ще се състои на 17 февруари от 10.00 ч. в Клуб "Журналист" на СБЖ, ул. "Граф Игнатиев", етаж 1. Във фокуса на обсъжданията ще е състоянието на медийната среда и предложените законодателни промени. Всички желаещи да участват са добре дошли.

Заради постоянно набъбващите сериозни проблеми около упражняването на журналистическата професия и свободата на словото у нас УС на СБЖ организира обществена дискусия за състоянието на медийната среда и предложените законодателни промени в тази сфера.
Дискусията ще се състои на 17 февруари т.г. от 10 ч. в Клуб "Журналист" на СБЖ, ул. "Граф Игнатиев" 4, ет. 1. Обсъжданията ще са открити за участие на представители на цялата журналистическа колегия. Ще бъдат поканени утвърдени медийни експерти, университетски преподаватели, ръководителите на обществените медии - БТА, БНР и БНТ, главни редактори и журналисти от печатни и електронни медии, Комисията по културата и медиите към НС, СЕМ, комисиите за законодателни промени в Закона за радиото и телевизията и т.н.
УС на СБЖ е олганизатор и домакин на дискусията, като неговите членове също активно ще се включат в нея. Заповядайте, колеги! Нека се чуе думата на журналистите! Нека заедно отстоим професията си - носещия стълб на демокрацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар