сряда, 19 февруари 2020 г.

Силистренско читалище с патриотичен концерт за 3 март

За поредна година Народно читалище "Доростол" Силистра ще проведе концерт с патриотични песни в навечерието на 3 март - Ден на освобождението от османско иго, национален празник на Република България. Концертът е част от Общински културен календар Силистра за м. феввуари. Специално за проявата в зала 101 на Младежкия дом Смесен хор "Седянка" възстановява емблематични творби от репертоара си от предишни години, за да подсили настроението в концерта. 

В програмата: тематични народни и стари градски, както и разработки за хорове по произведения на известни в миналото български композитори. По този начин читалищните дейци от навършващото тази година 150 години най-старо силистренско читалище ще поздрпави и изпълнителите на любителско творчество, които на 1 март имат празник.

На същата дата в Драматично-куклен театър – Силистра: • за деца от подготвителни групи - от 10 часа; • за ученици от I до XII клас - от 13,30 часа, е Областният рецитаторски конкурс "С България в сърцето", посветен на 30-годишнината от първото му издание, на Националния празник 3 март и на 142-та годишнина от Освобождението на България от османско иго, на 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски и на 172 години от рождението на Христо Ботев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар